Kick off, galenskap och god mat

Jag var iväg på Kick off och konferens med jobbet i helgen på Aspenäs Herrgård i Lerum. En hel helg full med skratt, produktiva diskussioner, god mat och härligt sällskap med en hel del galenskap.

Välkomstdrink på vår kick off
Två dagar körde vi med välkomstdrink
Vår kick off hade vi på Aspenäs Herrgård
Aspenäs Herrgård

Väl framme på herrgården blev det att checka in, utropa glada tillrop, ha långa kramkalas och dricka bubbel. Därefter så var det dags för middag som började med bakade betor med en mild getost crème och rostade frön som var magiskt gott.

Bakade Betor med getost créme
Bakade Betor med getost crème
Fjällröding i vitvinssås
Fjällröding i vitvinssås

Vi fortsatte därefter med en fjällröding med vitvinssås, färska örter, ärtor och en prästostpuré. Även detta smakade otroligt gott. Vi tog ett vinpaket till maten med vita viner som jag helt tappat vad det var, gott var det i alla fall.

Kvällen blev natt och strax innan sängdags var det ett par tappra som tog sig ett kvällsbad i den närliggande sjön. Jag själv tittade endast på.

Kick off med Kvällsdopp
kvällsdopp

Kick off & Konferans

Den stora dagen startades såklart med en härlig hotellfrukost. Därefter var det tid för en halv dags konferens. Bra diskussioner och många vettiga saker sades innan det var dags för en efterlängtad lunch med kyckling i en himmelsk svampsås.

Lunch på Aspenäs Herrgård - kyckling i svampsås med rostade rotfrukter
Lunch på Aspenäs Herrgård

Vi roade oss med klurigt teamwork samtidigt som vi lyssnade på musik som var avgörande för det sista musikquizet. Det gick väl sådär för vårt lag men det var ju ändå så himla roligt.

Kick off med klurigheter
Kick off med klurigheter

När det sedan var dags för middag uppstod lite förvirring när det kom en ny välkomstdrink före maten. Den var nog något som blev lite fel, men vem tackar nej till ett glas cava?

Karl Johan soppa med rådjurstartar
Karl Johan soppa med rådjurstartar

Kvällen bjöd på en 3 rätters middag med ett rött vinpaket. Förrätten var en Karl Johan svampsoppa med en rådjurstartar tillsammans med ett Pinot Noir vin. Huvudrätten var två varianter av hjort med potatismos, chililingon, palsternacka i en Arabicasås, med ett passande tempranillo vin.

Variation på Hjort hos Aspenäs Herrgård
Variation på Hjort hos Aspenäs Herrgård
Pralin Bavorise med citron crème och apelinganache
Pralin Bavorise med citron crème och apelinganache

Avslutningsvis så åt vi en Pralin Bavaorise med citron crème och apelsinganache. Det var lite som att äta de där små påsarna med nöt crème man köpte som barn.

Välsmakande måltider, gott sällskap och en härlig stämning i en fin herrgård. Nu är man tillbaka på jobb en smula tröttare men ändå en smula gladare.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

4 reaktioner till “Kick off, galenskap och god mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *