Köksträdgård på Le Petit Jardin – Mars

Möjlighet att ha en egen köksträdgård, det är lycka. Att min titel inte är mästerodlare, det gör liksom inte lika mycket. Vi odlar dessutom mest för skoj skull och inte för att bli självförsörjande.

Påsklilja i glaskupa
Vårtecken dyker upp precis vart det vill….

Sol och värme fick ut oss i trädgården så här i slutet av Mars. Dags att kavla upp ärmarna och dessutom planera inför kommande säsong!

De tio år gamla pallkragarna som vi har är ganska slut. De är ruttna på flera ställen och är dags att byta ut. Vi har dessutom redan två på G, nymålade och fina.

Vår köksträdgård i Mars
Så här i Mars så ser köksträdgården rätt risig ut
Pallkragarna målas svarta till vår köksträdgård
Pallkragarna målas svarta till vår köksträdgård

Egen flis till vår köksträdgård

Flisen runt omkring pallkragarna är lite tunn och behövs fylla på. En egen flismaskin är nu dessutom inköpt. Fliset gör vi utav vårt äppleträd som ska tas ner. Det ska bli riktigt fint i vår köksträdgård.

Flis till vår köksträdgård av det gamla äppleträdet
Flis till vår köksträdgård av det gamla äppleträdet

Det stora äppleträdet som ska bort är en kommande plats för en friggebod. Vi samlar in grannars medgivande och sen ska ritningen lämnas in därefter. Sedan är det bara att vänta på ett beslut. Under tiden lär vi ändå inte vara sysslolösa, för listan är lång.

Ett spaljerat äppleträd och ett päronträd måste beskäras. En krusbärsbuske ska bort och dessutom ryker nog det gamla plommonträdet också. Sen finns det även övriga planteringar, gräsmatta och gångar att fixa. Fast vi har även en stuga som ska städas ut så vi kan flytta in.  

Fjorårets Brysselkål i odlingslådan
Dags att rensa bort gammalt…

Växthus eller örtträdgård

Örtrabbaten som inte blev som vi tänkt
Örtträdgården blev inte som vi tänkt…

Örtträdgården blev flyttad för något år sedan till trappen bredvid huset. Den har dessvärre inte riktigt blivit så bra som vi önskade. Kanske är det jorden, läget eller gud vet vad som gjort det mindre lyckat. I helgen lade vi småsten i rabatten och satte dit ett litet växthus. Vi blev väldigt nöjda!

Nytt växthus skåp på plats till årets örter
Örtrabatten rensades bort och ett nytt växthus har fått plats

Nu är det dessutom en härlig tid vi går till mötes. Både med sköna lata dagar, men även av hårt arbetande dagar här på vårt ”Le Petit Jardin”.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Köksträdgård på Le Petit Jardin – Mars”

  1. Jag tycker också att det är mysigt att odla lite eget. Det är något speciellt att gå ut och plocka sin egen sallad eller liknande. Tyvärr har jag inte så gröna fingrar och/eller är inte intresset så starkt så ofta missköter jag mina odlingar lite… 🙂

  2. Jag har aldrig haft gröna fingrar, men nu under covid vill jag ut och odla och bli ”ett med naturen” Vi som inte ens har en balkong 🙂

  3. Yes yesyes säger jag. Odla för oss själva bara flr att liksom. Pallkragar är fantastiska och så användbara på alla plan. Lycka till med alla planteringarna och odlingarna

  4. Så fint!
    Jag älskade att pyssla i min trädgård förr, nu avskyr jag det. Så det mesta av odlingar och rabatter är borta, det går på en timme att vår- och höstfixa.

  5. Så kul med en köksträdgård! Vi har börjat odla här hemma också, men är inga mästerodlare heller. Så fint det blev med det lilla växthuset

  6. Det är skillnad i vädret i vårt avlånga land. Här snöade det både söndag och måndag och imorse var det -15 grader, inte så mycket trädgårdsarbete än. Eran köksträdgård ser ju helt fantastisk ut, trots att inget blommar/växer där än och vilket gulligt litet växthus. Ser himla trevligt ut med arbete utomhus. Vi kanske ska fixa ett växthus i sommar, Alva har satt tomater och köpt frön till lite annat också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *