Kv. Åkern – vår blogg föds

Kv. Åkern i Malmö
Kv. Åkern i Malmö en upplevelse

Längst Nobelvägen, vid Sofielund i Malmö hittar man en mysig liten Kvarterskrog vid namn. Kv. Åkern. Det är här vår blogg föds och det är hit ni ska bege er för en god matupplevelse lite utöver allt annat. Att beställa bord i förväg är dessutom ett bra alternativ, då de tar cirka 40 personer vid en sittning och är väldig poppis. Kockens val blev det för kvällen som innehöll fyra mellanrätter och ett passande vinpaket. Nu skulle det bli spännande och se vad det var vi skulle få smaka på under kvällen.

Kv. Åkern Malmö
Kv.Åkern en mysig restaurang i Malmö

Låt kvällen starta på Kv. Åkern

Första rätten ut var: Romansallad, Getost, Dill och Solroskärnor med ett vitt Riesling vin från Pfalz – Frank John 2014

Kajsa: Jag gillar inte direkt getost, men den var en ganska mild smak så det var ändå OK att äta. Kombinationen med dillen, pinjen och romansalladen gjorde rätten. Vinet passade fint till, helt i min smak.

Lena: Jag tyckte det var gott och fräscht om än något stor portion. En halv romansallad liksom… Vinet passade bra till. Doftade och smakade som en riesling, fast med något lägre syra än vad det dessutom brukar vara. 

Frank John, Riesling Pfalz 2014

Romansallad, Getost, Dill och Solroskärnor
Romansallad, Getost, Dill och Solroskärnor

Rätt två : Kikärtsplätta med Tomat, Persilja, Aioli och Dukkah tillsammans med naturvinet KGB Blanc Sec Grisé från Frankrike. En spännande rätt.

Kikärtsplätta med Tomat, Persilja, Aioli och Dukkah
Kikärtsplätta med Tomat, Persilja, Aioli och Dukkah

KGB, Naturvin

Kajsa: Wow, det här var gott!! Vinet var trevligt och det var första gången jag smakar på ett naturvin. Jag blev positivt överraskad.

Lena: Super god rätt! Detta måste man ju kunna göra hemma med var min tanke. Spännande smakkombination. Vinet gillade jag inte precis…  Jag har testat en del naturviner och detta kom inte högst på listan är jag rädd. Spretigt, obalanserat och ointressant.

Underbar service på Kv. Åkern

Varje rätt och vin presenteras vid bordet av servitören eller kocken. Vi fick dessutom en fantastiskt personlig och härlig service och kände oss väldigt uppassade hela kvällen igenom. Tummen upp och gillas verkligen, mysfaktorn var verkligen på topp!!

Tredje rätten som kom in var Flankstek med Rödbetor, Plommon och Mangold i Rödbets- och plommonsky och till det avnjöt vi det röda vinet Territorio Vivo Bager Tinto 2015 från Portugal

Territorio Vivo Bager Tinto 2015 från Portugal

Flankstek med Rödbetor, Plommon och Mangold i Rödbets- och plommonsky
Flankstek med Rödbetor, Plommon och Mangold i Rödbets- och plommonsky

Kv. Åkern Malmö

Kajsa: Välkomponerad rätt med goda smaker och dessutom ett fantastiskt gott rött vin, det här vinet skulle jag vilja dricka fler gånger.

Lena: Verkligen jättegott! Köttet var perfekt stekt, mört och smakrikt. Rödbetor bara älskar jag och plommonen gav det där lilla extra till rätten. Vinet var bra! Mjukt, bärigt och lättdrucket för att vara ett Baga-vin. Det här skulle jag också vilja dricka mer av.

Att starta en blogg kanske?

Under kvällens gång så kom Lena med förslaget att börja blogga tillsammans om mat, vin och bubbel, tre hjärtevärmande ämnen. Jag hoppade på tåget direkt, vilken rolig idé. Med ens blev kvällen på Kv. Åkern mer rolig, intressant och dessutom spännande.

Sista och avslutande rätten var efterrätten  – rulltårta med färska bär och grädde tillsammans med det Beatles inspirerade naturvinet Strawberry Fields Rose dun jos.

Rulltårta med färska bär och grädde
Rulltårta med färska bär och grädde

Strawberry Fileds, Rosévin Frankrike

Kajsa: Enkel men ok efterrätt i en vacker tallrik, även om jag inte är speciellt förtjust i rulltårta annars. Vinet var alldeles för mycket saft för min smak.

Lena: Jag håller med Kajsa här, efterrätten var väldigt enkel men ack så god. Ibland är det enkla bara bäst. Vinet gillade jag inte alls. Det var som att dricka outspädd saft. Men jag är konsekvent, det var samma producent som till det andra vinet jag inte heller gillade.

Vilken härlig, god kväll med fantastiska kockar i köket och dessutomtoppen servitörer i lokalen. Mysfaktorn var hög och kvällen var perfekt. Hit skulle vi dessutom kunna rekommendera varenda kotte.

Kv. Åkerns två glada kockar
Kv. Åkerns två glada kockar

Kram Kajsa & Lena

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

5 reaktioner till “Kv. Åkern – vår blogg föds”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *