Kyckling paj med fantastiska smaker

Fick receptet på en kyckling paj med både salt bacon och fetaost som var helt fantastik i smaken. Pajen känns riktigt festlig men är dessutom lika god vilken dag i veckan som. Arbetskamraten som tipsade är en stor mat fantast så vi utbyter ofta recept, tips och trix. Tror hon är snäppet mer intresserad och nyfiken på alla sorters roliga recept som poppar upp här och där än vad jag är eller hinner med. Oavsett så är det roligt att dela med sig och få lika bra recept tillbaka och det här är precis ett sådant recept.

Kyckling paj
Kyckling paj med fantastiska smaker

Kyckling paj med fetaost och bacon

4 pers.

Pajdeg:

3 Dl Vetemjöl

125 Gram Kallt Smör i mindre kuber

1 Msk Kallt Vatten

Ps. Går även och köpa färdig pajdeg.

Fyllning:

2-3 Kycklingfiler

1 Pkt Bacon

2 Klyftor Vitlök

1 Purjolök

1 Röd Paprika

150 Gram Fetaost

2 Tsk Oregano, torkad

150 Gram Riven smakrik ost t.ex Prästost

Salt & peppar

Äggstanning

3 Ägg

3 Dl Vispgrädde

Salt & peppar

En Knivsudd med Cayennepeppar

Pajdegen: Arbeta ihop mjöl och smörkuber till en smulig deg och tillsätt därefter det iskalla vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg och därefter tryck ut den i en pajform ca 25 cm i diameter. Låt först vila i kylskåp cirka 20 minuter och förgrädda därefter 10 minuter i 175 grader.

Fyllning: Höj värmen på ugnen till 200 grader. Strimla kycklingen och fräs den i en rejäl klick smör. Lägg därefter upp på ett fat och stek de strimlade baconet. Låt baconet rinna av på en bit hushållspapper. Stek strimlad paprika och purjolök i en klick smör så den blir mjuk. Tillsätt i slutet den finhackade vitlöken. Blanda därefter ihop grönsakerna med bacon och kyckling och lägg ner i pajskalet. Smula över fetaosten.

Fyll pajskale
Fyll pajskale

Äggstanning: Vispa ihop grädde, ägg och kryddor och häll över pajen och avsluta med riven ost. Grädda cirka 20 minuter mitt i ugnen tills den fått en fin färg.

Kycklign paj med äggstanning och riven ost
Äggstanningen och osten tar vi till sist

Serveras tillsammans med en grönsallad.

Så var det Valborg och vi kommer ta det ganska lugnt. Kanske vi tar oss en sväng till bålet på vårt koloniområde. Oavsett så ska det bli ett extra skönt avbrott i vardagen med lite extra ledighet.

Kram & Glad Valborg Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

8 reaktioner till “Kyckling paj med fantastiska smaker”

  1. Så gott, nu blev jag faktiskt riktigt sugen på att laga paj, känner att det var ganska länge sedan, dock inte en kycklingpaj men möjligtvis en tacopaj..

    Tack för inspiration och recepttips

  2. Låter jättegott och jag gillar paj. Men gubben är inte lika förtjust i det. Men smaken är som baken 😉😁.
    Kram Carin

  3. Paj & kyckling gifter sig så bra med varann 💞😊. Bra att få tips från andra. Ingen gör ju samma med mat. Alla är olika på mat. Det är det som är kul att dela mat recept 😊.
    Nä, inte dumt med en extra dag ledigt.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  4. Håller med om att recept pockar på både intresse och tid och det ena blir liksom lite avhängt av det andra. Men att byta recept är en lite mysig känsla tycker jag. Då har man ju ofta redan smakat och vill gärna pröva att laga själv. Som detta recept till exempel. Känns som att det kommer att sitta som en smäck till vårt fina besök kommande helg, när äldst och flickvän landar hos oss för några dagar.
    Allt gott i våren Kajsa!
    Varm kram från Mia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *