Kycklingbulgogi – svårt att uttala, gott i munnen

Kycklingbulgogi är en kycklingrätt som är svår att uttala men så god att äta. Fick upp ögonen för denna rätt när vi var på lunchdate på Scania i Malmö. Där serverade de den i en bowl med fantastiska tillbehör. Nu var det dags att testa kycklingen tillsammans med ris, rädissallad och en het dressing till.

Kycklingbulgogi
Kycklingbulgogi

Jag är väldigt glad i koreansk mat och det blir en del här hemma. Tror faktiskt att jag till och med fått med mannen på et spåret då han var salig när vi åt denna rätt, liksom många fler. Jag tycker det är smakrikt, fräscht och dessutom känns det inte så tungt för magen. Här kommer ett nytt recept som kommer lagas flera gånger hos oss.

Rädissallad
Rädissallad

Kycklingbulgogi

700 Gram Kycklingfilé, fryst

4 Msk Japansk Soja

2 Msk Strösocker

1 Msk Sesamolja

2 Tsk Sriracha

3 st Vitlöksklyftor

Rädissallad

200 Gram rädisor

60 Gram salladslök

2 Msk Risvinäger

1 Msk Strösocker

1 Tsk Sesamfrö

Koreansk Chiliaioli

1 Dl Majonnäs

0,5 Msk Sriracha

1 Tsk Honung, flytande

0,5 Tsk Sesamolja

1 Klyfta Vitlök

Serveras med ris och krispig sallad.

Blanda ihop marinaden till kycklingen och dela kycklingen i lagom munsbitar. Marinera minst 20 minuter, men gärna över natten i kylskåpet.

Marinera kyckling i en skål
Lägga kycklingen i marinad på morgonen, är bra.

Skiva rädisor tunt, gärna på en mandolin. Skiva även salladslöken. Blanda risvinäger och socker och rör om tills sockret löst sig. Häll därefter över såsen på rädisorna och löken och blanda väl. Låt stå minst 15 minuter. Strö över sesamfrön på toppen vid servering.

Blanda ihop aiolin och stek därefter kycklingen gyllene och genomstekt.

Servera tillsammans med ris och salladsblad.

Alltid kul att testa nya recept, speciellt när det blir en fullträff. Kyckling är bra på det sättet att man kan krydda och smaksätta det precis i vilken riktning man själv vill ha det.

Ikväll blir det inte kyckling, det vet jag. Men jag vet faktiskt inte vad sambon kommer laga till oss. Det får bli dagens överraskning

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Kycklingbulgogi – svårt att uttala, gott i munnen”

  1. Undrar om det inte var nästan exakt det här som vi blev bjudna på av vänner som hälsade på i sommarhuset! Tom barnen älskade det – trots att det serverades i salladsblad, haha! Supergott!

  2. Tycker att bowl serverad mat är så gott nytt och ett fräsch tänk.
    Åt det till lunch förra veckan med kyckling dessvärre glömde jag bort att säga att de skulle plockat bort korinandern.

    Den lilla kryddan och jag är nämligen inte alls vänner.

  3. Finns så många olika slags bowl att göra. Kul att du gillade den 🙂 man kan alltid ta andras tips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *