Kycklingfärs och hårt slit

Kycklingfärs tycker jag man ofta kan hitta till ett bra pris och i kombination med pasta, vitlök och soltorkade tomater så blir det en riktigt god middag. Att den är snabblagat är ju dessutom ingen nackdel, speciellt när man har hög aktivitet runt omkring sig.

Kycklingfärs med Italienska smaker tillsammans med pasta

Det jag gillar med kycklingfärs och kyckling är att det är ett magert kött som man kan göra så mycket med i alla dess olika smakinriktningar. Den här rätten jag bjuder på idag har lite italienska vibbar, men har ni testat kycklingfärs köttbullar med champinjonsås och en massa vitlök? Det är också väldigt gott!

Soltorkade tomater

Pasta med Kycklingfärs, soltorkade tomater och spenat

500 Gram Kycklingfärs

1 Gul lök

1 Msk Tomatpuré

2 Dl Soltorkade Tomater

1 Vitlöksklyfta

1 tsk av oregano + paprikapulver och Lökpulver

5 Dl Vispgrädde

1 Kycklingbuljong

2 Nävar Spenat

1 Dl Vatten

Salt & Peppar

Finhacka och riv vitlöken. Blanda oregano, paprikapulver och lökpulver i en liten skål. Skär soltorkade tomater i mindre bitar. Stek därefter färsen tills den är genomstekt. Vänd ner lök, vitlök och stek lite. Tillsätt därefter kryddorna och tomatpurén. Smula ner buljongtärningen och stek 2-3 minuter innan du tillsätter grädde och vatten. Låt koka upp. Koka pastan enligt anvisning. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten och till sist pastan.

Lagar mat vid spisen

Jisses, vad vi jobbar på ute i koloniträdgården, men snart ska vi nog få njuta av allt vårt slit . Oavsett, så är detta vårt paradis som vi gärna åker till och när vi kan stanna över så är det guld värt.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

4 reaktioner till “Kycklingfärs och hårt slit”

  1. Det lät himla gott och smidigt! Tycker också väldigt mycket om kyckling, det går att göra så mycket med det.

  2. slitet ger ju valuta sedan alla sommsrstunder sedan. samt sp gott,kycklingförs är så som du säger 😀

    Tack för receptet

  3. Här hemma äts det också väldigt mycket kyckling. Så gott och man kan variera i det oändliga. Tack för mattipset också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *