After work på L´enoteca vinbar

I Fredags skulle jag möta upp en tjejkompis jag inte sett på ett tag. Vi skulle ta oss ett glas vin på vinbaren L´enoteca i stan. Sedan skulle vi vidare och äta på ett annat ställe. Det var planen i alla fall fastän den inte riktigt blev som vi hade tänkt oss.

Fredas After Work på L´enoteca
Fullt ös på en fredagkväll

Hon var lite tidigare än jag framme och fick knipet det sista bordet längst in i hörnet. Det var gott om folk, så ljudnivån var hög på plats. Vi tog in vars sitt glas med Riesling för att sippa på medans vi uppdaterande om allt som hänt sedan vi sågs senast. Vi ses inte så ofta längre. Olika åldrar på barnen gör att livet ser lite olika ut och så är det nästan 10 mil emellan oss.

L´enoteca vinbar perfekt för After Work
Två glas vin

Varför inte stanna liksom

När vi suttit ett bra tag såg vi att andra satt och åt middag. Varför inte stanna och äta också. Sagt och gjort tog vi in en liten skål ost och vars sin risotto. Mer vin och mer prat, varför liksom flytta på oss??!!

Vi har känt varandra över 30 år men båda vet egentligen inte hur det kom sig att vi började umgås, mer än att det startade med en Köpenhamnstur. Det diskuterades igenom en stund och inte blev vi klokare på det, kan jag tillägga.

Middag på L ´enoteca
varför inte stanna liksom
Vinbar, Ginbar, Champagnebar

Vinbar, ginbar och dessutom en champagnebar har poppat upp under de sista åren i krogvärlden, vilket känns riktigt trevligt i Malmö. Äntligen hittade jag fram till vinbaren L´enoteca. Baren är inte stor men har ett brett utbud av Europeiska viner och bubbel och kunnig personal. Dessutom ska de ha en riktigt mysig ute bar på sommaren. Den ska jag testa till sommaren.

Vi, ja vi satt där inne i hörnet och pratade, åt och drack flera glas vin och mådde alldeles förträffligt. Även om man inte ses så ofta, så är det precis som det var igår och man bara plockar upp tråden igen. Fastän det skulle vi nog aldrig tro för sisådär 30 år sedan när vår vänskap började.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “After work på L´enoteca vinbar”

  1. Härligt att träffa en kompis man inte ser ofta och att bara sitta och prata är ju så mysigt =).. Vad gott ni åt =).. Hoppas det blir någon sommar då så du kan testa den =)

  2. Älskar de där vännerna som man bara har där, trots att man kanske inte pratar så ofta som man skulle vilja! De där som man vet finns där om det skulle behövas, och som man kan sitta en hel kväll med och bara prata, och så känns det som 30 min.
    Bte, älskar risotto också 😀

  3. Vad mysigt det ser ut på restaurangen och ni gjorde helt rätt i att stanna kvar och äta. Kul att ni har känt varandra så länge 🙂

  4. Tross att det inte blev som ni hade planer för första hand så låter det som kvällen blev lyckad ändå. Såna vänner växer inte på träd direkt. Visst är det märkligt att det känns som igår när man ses fast att det kan ha gått flera månader sedan man sågs sist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *