Livet ….ja det kom emellan

Livet, ja det kom lite emellan och det har varit riktigt tyst här inne. Alldeles förfärligt tyst och dessutom inte ens en fredags drink fick ni. Galet!

Som ni vet så har handen trilskat och jag blev opererad. Nu äntligen har gipset plockats bort och jag jobbar hårt med mina dagliga övningar för att få tillbaka rörlighet och styrka, så jag är vänsterhänt ett tag till, så skrivandet tar lite längre tid.

Livet i övrigt har ju faktiskt inte varit helt trist hela tiden utan det har varit både kalasande och spaande. Denna helgen har dessutom varit den mest intensiva helg på länge och väldigt rolig.

När livet ger en spontana överraskningar

Lördagen var uppbokad sedan länge, vilket jag återkommer till. Så vi startar väl med fredagen som spontant blev inbokad på torsdag eftermiddag. Sambons kusin och man från Norge var på besök i Malmö. De ville ju gärna ses över en bit mat. Så en intensiv träff planerades in på Restaurang Fokus här i Malmö, då de skulle vidare på konsert efteråt.

Det är ljuvligt att äta gott i livet - här ett bord fyllt med olika rätter
Det ska vara gott att leva

Vi valde flera mellanrätter som vi delade på allihopa. Ett supertrevligt sätt att få smaka av mycket. Vi åt bland annat nattbakad griskind, frästa räkor och bakad Ricotta. Hela bordet var fyllt till bredden med tallrikar och glas med innehåll som smakade fantastiskt.

Livet kan ge en bal på rådhuset
Livet kan ge en bal på rådhuset

På lördagen var det 100 Års jubileum med bal för Siriusordern i Malmö. Tyvärr hann jag inte ta många bilder innan det blev kamera förbud. Det blev en fin bild på oss i minglet och en bild på förrätten. Frestar er gärna med jubileums menyn:

Förrätt Kräftstjärtar med Västerbottencréme,picklad gurka, sojabönor och en brödpinne med kummin och salt

Huvudrätt Tupp från Tockafarmen med tryffelcaramel, potatiskaka och grönsaker

Dessert Vanilj parfait med jordgubbssås, citron mousse med vit choklad

Förrätt med kräftstjärtar
Förrätt med kräftstjärtar

Söndag och jag landade i Spanien…nästan

Helt spontant fick jag frågan om att gå på en Spanien provning med tillhörande ostbricka. Det var 12 glas vin och dessutom ett glas sherry på en söndag. Vem vill liksom säga nej till ett sådant erbjudande. Den upplevelsen får jag berätta mer om en annan dag.

Njut av dagen, imorgon dricker vi massor av drinkar…om vi vill.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Livet ….ja det kom emellan”

 1. Så mycket roligt du har hittat på då du inte varit här i cybervärlden. En gipsad hand kan allt ställa till det för en. Tur det går åt rätt håll i alla fall. 12 glas vin??? Jag hade nog aldrig klarat så mycket

 2. Men oj! Här händer det grejer minsann! Har du en iPhone så tipsar jag om funktionen där man kan prata in text 🙂 Så blir det kanske mindre att skriva. Prata in i anteckningar tex och klistra sedan in till blogginlägg så vilar du vänsterhanden lite, hihi!
  Har lovat dottern att vara chaffis åt henne i helgen så det blir bara alkoholfria drinkar här, men det funkar ju också!

 3. Ja vad beroende man är av att sin kropp fungerar som den ska eg, skönt att det går åt rätt håll. samt så trevligt ni haft och fint att klä sig sådär elegant

 4. Jag förstår att det inte har varit lätt att skriva med handen i opererat skick. Men så mycket roligt du har varit med om, och så mycket gott du har ätit. Fotot som togs på er på balen är jättefint!:)
  Kram!

 5. Skönt att bli av med gipset så den del nu är klar. Nu träna upp den igen. Det är då man märker att muskler är färskvara & något som måste underhållas.
  Trevligt med spontana grejer. Dem är den bästa 😊.
  Vad fina ni var på balen. Inte dumt att gå på en sån tillställning 🥂😊.

  Ha en fin helg! 🌷🤗

 6. Vilken helg! Och så tjusiga ni var! Det var lite kungligt över det.
  Hoppas handen läker som den ska och att rehabilitering går fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *