Livet rullar på om än lite mer stillsamt!

Alltså det händer inte mycket nytt här på fronten. Jobbar som vanligt, åker hem, hamnar i soffan. Planerar och drömmer mig bort på framtida resor och planerar årets trädgårdsarbete. Pysslar lite, lagar mat, äter och dricker gott och bakar lite bullar och någon kaka här och där.

Vi skypar med vännerna för man ska inte ha social kontakt, vi köper hem mat för att hjälpa våra favorit restauranger i vår närhet och vi har startat lite smått i kolonin med ogränsrensning, gräsklipp och fika i solen. Annars då, vad gör ni?

Fika i vårsolen
Fika i vårsolen, man får passa på när man kan

Tänkte bjuda på lite helt galen fakta om mat och dryck:

Om man dricker kaffe löper man  66% mindre risk att begå självmord – ojdå, jag som inte dricker kaffe ligger ju helt klart i riskzonen för de 44 % – men i lördags sa jag till mannen : Ge mig kaffe!! För då var det dags för ett glas med lite kaffe, Baylies och Kaluha…den drinken är som att äta en kaffekaramell och ja, se då går kaffe bra att svepa i sig.

Männsikan föds med sockersug – Yes! I know. Jobbar på att försöka sluta äta socker, men det är så svårt att jag känner att jag inte riktigt har vunnit den kampen. Slök ett 100 gram Marabou Schweitzernöt senast igår… well…så bra går det.

Grön liten bakformar skål på en ljus träbräda. Skålen är fylld med honung och en honungssked V trä ligger i skålen.
Honung

Och på tal om socker – Honung kan man bevara i 3000 år och det ruttnar inte. Dessutom är honung hälsosamt. Vår burk honung som kommer från grannens bi på kolonin har jag haft i flera år nu och den är som klockan, den bara går och går.

De sa för ett tag sedan att vi var tvungen att sluta äta kött, för det förstörde vår miljö med förhöjda CO halter …men det stämmer ju inte alls! Nu när bilarna står stil runt om i världen, så blir det lägre CO halter än någonsin…inte alls av våra glatt betande kor. Nähä du, här fortsätter jag att äta kött som vanligt och jag längtar dessutom till första grillmiddagen ute i det fria.

Kor är inte roadkill, men att äta roadkill är galen fakta om mat som är sann i Montana

En saftig biff av roadkill

Och på tal om grilltider – här i Sverige är det föbjudet att äta ”roadkill” medan det är helt Ok i Montana, USA.

Enligt Magnus Uggla så är det svårt att tugga tuggummi och gå på en gång, om man är man då…men om du tuggar tuggummi och skalar lök, så slipper du få tårar i ögonen. Kanske värt att prova!

Ostron- en utmaning som kräver bubbel!

I somras utmanade jag mig själv med att äta ett ostron på en matmarkand i Dragör. Tror det var all skumpa jag druckit före som gjorde mig tuff. Och döm till min förvåning så var det inte alls så hemskt som jag föreställt mig. Jag fick då testa med rödlök och tabasco. Självklart köpte jag till en flaska bubbel att dela på till ostronkalaset! Men visste ni… Ostronet lever när du äter det. Döda ostron innehåller massor av bakterier som gör oss väldigt sjuka. Tur att jag inte visste det då!!

Ostron lever när man äter det, det tycker jag är galen fakta om mat
När man utmanade sig själv och åt Ostron under ett bubbelrus i Dragör

Tittade på våra rabarber plantor som inte alls vill sig som de brukar. Vi brukar ha gott om rabarber men iår såg det ut att bli klent. Jag får hoppas det vänder!! Men visste du att rabarberbladen är giftiga? De är dock supersnygga att använda som mönster om du ska gjuta i betong.

I början av 1900 talet gjorde en Tysk fabrikör ätbara grammofonskivor som dessutom var spelbara. Hur coolt är inte det då!!

LP skivor och rockabilly dukning - ätbara LP skivor det är galen fakta om mat
Cool dukning med grammofonskivor fast inte ätbara. Dock försökte en av gästerna spela en av skivorna med hjälp av en griillpinne och kapsyl.

Ketchup kan man använda till mycket, inte bara till korven!

Ketchup användes förr som läkemedel för att bota diarre och matsmältningsproblem. Själv använder jag det till putsmedel. Den fixar mina silverfat, så att de blir rena och fina igen.

1995 odlade de potatis på rymdfäjan Columbus och på 80 talet skrev tidningen om familjer som drog upp vardagsrumsgolvet och odlade där i sina lägenheter på Rosengård i Malmö. Ja, man ska ju tänka utanför boxen har jag hört!!

Idag skämtas det friskt om att toalettpapper kan användas som valuta nu i kristiderna…men förr hos Aztekerna använde de kakao och bananer att betala med. Min sambo startade för några år sedan vårt toalettpapperskrig här hemma. Han la ut bilder på tomma toalettrullar och beskyllde mig varje gång för att jag inte bytat rulle eller plockat in nya. Detta skapade en våg av vänner som gömde våra toalettrullar, lämnade kvar 1 x 1 cm när de gick ut eller till och med sände hem en Tshirt till ”Team Kajsa” – What would MacGayvor do?

Nä snart är det dags för mig att åka på vattengympa med syrran och vi håller tummarna att minst tre till dyker upp så vi slipper vända hem igen. Men vill avsluta med:

Gurka är ett bär, Enbäret är en kotte och Pinjenöten är ett frö!

Kram Kajsa…med alldeles för lite att göra på jobbet!

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Livet rullar på om än lite mer stillsamt!”

 1. Jag är som dig, onödigt söcker behöver inte det och borde inte. Har godis bredvid mig och precis ätit, men vad gör det om 10 år? ?

 2. OMG! Det är sååå mycket jag vill kommentera här!
  Ostron har jag gett en chans flera gånger men nu gett upp. Det är inte gott! Dricker inte heller kaffe men har faktiskt lyckats ganska bra med det där sötsuget! Det trodde jag aldrig!
  En bekant hade en sån där väggdekoration precis vid toarullehållaren, som bara syntes när rullen var tom. Där stod det just ”What would McGyver do?”. Klockrent!

 3. Hahahaha – vilket underbart inlägg!!! Många härliga matfakta och jag hade inte en aning om att ostronen lever när man äter dem!!! Har faktiskt aldrig vågat mig på att äta det. Såg mysigt ut med maten i solen! Här har rabarbern bara smugit sig upp än så länge, men jag hoppas det blir en rejäl skörd i år. Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på veckan! Kram ?

 4. Ha ha, vilket underbart inlägg…fick mig att dra på smilbanden mer än en gång kan jag ju säga. Att djuren inte gör så stor skada som vissa vill få sagt har man ju som sunt tänkande människa förstått sedan länge så här fortsätter vi också med kött…älskar grillat. Våra rabarber har redan hunnit växa sig ganska stora så vi får nog en bra skörd av det i år…..men nu måste jag återgå till jobb eftersom jag inte saknar sysselsättning här precis…önskar dig en bra dag

 5. Vilket härligt inlägg, och så många roliga fakta om mat och dryck? Jag får erkänna att jag aldrig har velat smaka ostron, och nu när jag vet att dom lever på matbordet blev jag en miljon procent övertygad att jag aldrig kommer smaka såna!??

 6. Jag tror vi är rätt många som inte gör särskilt mycket nu för tiden.. Jag drömmer mig bort, dit jag egentligen skulle åkt i slutet av denna månaden..

 7. Tack för alla glada skratt du bjöd mig på. 🙂 Då ska jag spara honungsburken 300 0 år så jag får reda på om du talar sanning. 😉
  Kram från Visby

 8. Härligt inlägg 🙂 Ostron har jag aldrig kunnat äta. Slemmigt och för att de faktiskt lever när man äter dom. Nu är jag vegetarian så nu skulle jag absolut inte kunna äta ostron.
  Visste inte att man kunde använda ketchup till putsning. Det ska jag absolut prova 🙂

  Ha en fin onsdag kram

 9. Vad kul du skriver om mat och dryck!
  När du nämnde Marabou höll jag på att bli galen. Är det något jag saknar från Sverige så är det Marabou, helt mjölkchoklad, men också Schweizernöt. Saknar också ständigt kaviar, förstås.
  Jag har alltid gillat ostron tidigare,men sedan jag blev citronintolerant smakade det inte samma. Får prova din variant i stället, samt rejält med bubbligt förstås.
  Häftig skivdukning!
  Sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *