Lunchdate på Scania i Malmö

På Bergsgatan i Malmö så ligger vår rockklubb KB ( i alla fall September ut) och på hörnet ligger den lilla restaurangen Scania. Det var hit min sambo lockade mig på en lunch mitt i veckan. Han utlovade att det var ”mat to die for” och sa sig dessutom veta att jag skulle tycka det var toppen ställe att luncha på.

KB och Restaurang Scania på Bergsgatan Malmö
Ett rockigt hörn i Malmö

Han hade inte alls fel!

Scania är en liten restaurang med vibbar av västkustens L.A mixat med både Korea och Mexico. Här kan man landa för lunch, middag, tequilas eller en grymt god Margarita. Det känns lite som att landa i en cool 70 tals rockbar med härlig feeling.

70 tals vibbar från LA hos Scania i Malmö
70 tals vibbar från LA hos Scania i Malmö
Rockfoto upp på väggarna

Tavlor

Enligt sambon skulle vi självklart äta en Bibimbap med kyckling. Jag har testat att laga det hemma, men helt ärligt så var det inte alls så här gott när jag tillagade det. Varje tugga med alla ingredienser var en fröjd för gommen. Nu när jag dessutom vet hur det ska smaka, så ska jag testa att laga det igen.

Bibimbap till lunch på Scania
Bibimbap till lunch på Scania

Skålen innehöll Dak Bulgogi Kyckling i en härlig marinad, guacamole, ägg, sås, grönsaker, kimchi, ris och ett tostadachips. Alltså, helt klart to die for!

Även om vi båda jobbar nära stan, så ses jag och sambon mycket sällan för lunchdater ihop. Ingen av oss lunchar speciellt mycket eftersom vi försöker ha lunch med hemma ifrån. När det då händer så är det alldeles extra mysigt. Det är dessutom nästan så det pirrar till som man är nykär igen. Den känslan är superhärlig efter 14 år tillsammans.

Undrar om vi landar där fler gånger eller hittar något nytt mysigt lunchställe framöver?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Lunchdate på Scania i Malmö”

  1. Vilket ställe ni hittade. Maten såg supergod ut den med. En lunchdejt med mannen är aldrig fel. Ibland händer det här med.

  2. Visst är det mysigt med lunch dejter tillsammans – det ger en liten extra gnista i förhållandet 🥰 Här hemma fixar vi också alltid matlådor när vi gör middag, så lunch dejt är lite extra mysigt. Det ser ut som ett riktigt fint ställe och roligt att maten var så god! Kramar 🤗❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *