Mål och strävan för 2021, ett spännande år

Nytt år, nya möjligheter, nya önskningar och nya mål. 2020 var ju ett år som heter duga och ingen kan väl säga att vi var ledsna att lämna det året bakom oss?! Även om vi vet att 2021 kommer bli ett år som startar precis som 2020 lämnade oss, så är hoppet och tanken så mycket positivare. Det är ju bara upp till var och en att göra sitt liv och leverne så bra som möjligt. Och när vi nu har kunskapen med oss sedan förra året, så är det bra lättare att göra detta året till något helt fantastiskt. Jag tänker ofta på vad Miss Li sjunger….

För nu tackar jag livet och höjer mitt glas

Jag tar inget för givet, baby du och jag

För nu tackar jag livet och ingen jävel kan hindra mig

För vem har sagt att dagar som gått kommer igen?

Lev nu dö sen”

Våra mål och strävan

Lena, jag och våra män firade som vanligt nyår tillsammans. God mat, god dryck och dessutom en massa småprat långt in på natten. Givetvis så pratar vi bloggsnack och framtids tänk också. Tanken är att vi vill växa och bli ett med er läsare. Att ni ska gilla att titta in till oss och få rolig, trevlig läsning, som helst lämnar er något gladare…nä! jätteglada. Och vi har mycket spännande framför oss.

Bubblande drinkar och mål och strävan inför 2021

Lenas personliga mål och strävan är att inte ha så mycket ”rester” och småportioner i frysen. Utan hitta på något roligt med vad hon hittar och skapa roliga matrester. Ett exempel är att hon hade en tuppfilé kvar sedan i julas, grädde som gick ut den 1 Januari, lite Haricots Verts som låg i frysen Med detta, lite lök och grönkål så fixade hon fram en god pastasås till lunch.

Mitt personliga mål är att laga mer mat och dessutom äta mindre med skräpmat! Förra året…speciellt här i slutet så blev det mycket!! Skräpmat alltså. En degig muffinsmage senare så vill jag komma tillbaka med bättre mathållning. Det värsta är att jag redan lyckats med en skräpmatsdag. Det var inte nyårsdag utan en dag som gick långsamt och helt plötsligt var klockan sååå mycket för att ställa sig vid spisen. Bra ursäkt eller?

Vi måste våga utmana oss

Moules Mariniere Vinkokta musslor
Lenas utmaning i år

Lena och jag har lite utmaningar framför oss. Saker som gör oss lite nervösa och som vi dessutom är ”rädda” för att prova. För Lenas del är att äta Moules Mariniere, vinkokta musslor som jag dessutom tok gillar. Min är Sushi, det skrämmer mig att äta. Såklart måste vi få till en dejt för att gå ut och äta sushi och en för musslorna.

Sushi
Sushi min utmaning, Lånad bild

Jag vet redan att vi ska njuta av god mat, nya smaker och dessutom goda viner under 2021. Snart har vi (hoppas jag) lektion två i vinprovningen hos Misha Billing i vårt vardagsrum. Jag vet också att vi har tankar och idéer som jag hoppas att vi kan genomföra någon gång. Låt oss se vad året med våra mål och strävan kommer ge oss…vi är taggade!

#Levalivet2021 – nu taggar vi för ett super bra år med många roliga blogginlägg, livserfarenheter och utmaningar. Vi ses väl?

Kram Kajsa och Lena

Lena och Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

29 reaktioner till “Mål och strävan för 2021, ett spännande år”

 1. Jag tycker både suchi och musslor är gott men sushi kan jag bara äta någon bit av inte till middag utan som förrätt eller så… Blir så dålig annars 🤔

 2. Vilka härliga mål och utmaningar ni har framför er under året. Jag älskar sushi, men det gäller att välja ett bra ställe. För lika bra som det är när det är bra, lika hemskt kan det vara när den inte är på topp. Jag klarar till exempel inte av när det är för stora bitar och ska jag äta laxen så måste den vara riktigt sådär mör och fin att den nästan smälter i munnen när man äter.

  1. Ja, vi får kolla vad det finns. Som tur är har vi några sushi restauranger i Malmö att välja mellan.
   Kram Kajsa

 3. Sushi är ingenting för mig! Men jag tycker absolut att man ska våga smaka på allt, låter som ni har ett spännande år framför er 😊
  Kram

  1. För tio år sedan skulle jag inte ens kommit på tanken att ens vilja prova. Som tur är ändras smaklökarna och min modighet med åren.
   Kram Kajsa

 4. Å vilka härliga mål ni har för året! Ser fram emot att läsa om era utmaningar!
  Musslor kan jag äta men är lite ”rädd” för själva muskeln, den får liksom inte vara seg…. Sushi gillar jag, men precis som Anna skriver så är det skillnad på sushi och sushi.
  Förresten, kul att få se en bild på er båda!
  Önskar er ett finfint bloggår!

  1. Kul att höra att fler är lite ”rädda” för mat. Och det är kul att utmana sig…men jag är livrädd.. ha,ha.
   Kram Kajsa

  1. Först ska jag testa sushi på en riktigt bra restaurang. Om det är gott kanske man vågar testa att göra själv.
   Kram Kajsa

 5. Ja laga mer mat hemma det instämmer jag i att vi skulle kunna göra än mer här hemma, vi har i perioder vi gör det och vi tycker det fungerar bra och är roligare då man gör det. Ibland kommer man av sig

 6. Den låten du citerade i början är ju så bra. Mill Li är ju fantastiskt. Musslorna skulle jag kunna hoppa över, men sushi… Det är helt klart min favoritsnabbmat. Vår granne äger en sådan och jag är en flitig kund där.

  1. Jätte bra låt! Själv bor jag hyfsat centralt i Malmö med de flesta snabbmatsrestaurangerna inom räckhåll. Kanske inte det bästa för figuren eller plånboken.
   Kram Kajsa

 7. Mitt matmål måste nog bli att tömma frysarna och göra plats för nytt…ofta är det enklare att springa in i affären och köa det man behöver än att dagen innan ta fram det ur frysen men med 4 frysar igång är det ju vansinnigt. Ska bli kul att följa er här på bloggen, vin dricker jag inte (inte alkohol alls) men händer ibland att det ingår i matlagningen.

  1. Visst är det lätt att bara springa in och handla istället för använd det man har hemma. Fyra frysar….wow!
   Kram Kajsa

 8. Gud vad roligt att få läsa om era tankar och utmaningar för er själv och bloggen. Det ska bli roligt att följa med er. Som du vet Kajsa älskar jag er blogg❤❤❤

 9. Bra mål ni har.
  Musslor äter jag mycket när jag bor i Spanien, vilket inte blivit så mycket i år.
  Gillar sushi, men äter det sällan. Inte så populärt i UK, rå fisk gillar inte många, hellre fritera fisken så den är rejält sönderkokt.
  Längtar till den spanska maten.
  God fortsättning!

  1. På något sätt känns den Spanska maten lite roligare. Du får rätta mig om jag har fel.
   Kram Kajsa

  1. Jag kan bara hålla med och på den punkten har jag tuffat till mig de senaste 10 åren.
   Kram Kajsa

 10. Så härliga mål ni har satt upp för året, jag vill också laga mer och bättre mat hemma i år och använda mer rester, det påbörjade jag förra året men det är något jag vill bli ännu bättre på i år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *