Matiga filmtips till soffmyset

Vem älskar inte nu när kylan har kommit att krypa upp i soffan under filten för att titta på lite film? Bjuder på två matiga filmtips att njuta ut av en stund där maten står i fokus.

Filmtips Julie & Julia
Filmtips Julie & Julia

Mitt första filmtips – Julie & Julia

Vi börjar med det första filmtipset Julie & Julia, en verklighetsskildring, dubbelt upp av de  två kvinnorna  Julia Child och Julia Powell.

Julia Child
Julia Child

Julia Child ( Meryl Streep ) är en amerikansk kvinna som på slutet av 40 talet flyttar med sin man till Frankrike. Hon börjar en utbildning för professionella kockar, där det endast är män som praktiserar. Tävlingsinriktad som hon dessutom är, kämpar hon för att både slå männen och lyckas för sig själva. Hon ger till slut ut sin kokbok ” Mastering the art of French Cooking”.

“I was 32 when I started cooking; up until then, I just ate.”

—Julia Child

Ur filmen Julie & Julia
Ur filmen Julie & Julia

Julia Powell ( Amy Adams ) en nutida kvinna som har landat i sin 30 års kris. Som en utmaning bestämmer hon sig för att blogga sig igenom Julie Childs kokbok på 524 maträtter under ett år.

Ur filmen Julie & Julia
Ur filmen Julie & Julia

Historien utspelar sig parallellt med varandra och innehåller mycket värme och glädje. Den speglar dessutom hur maten kan ge glädje och föra människor närmre varandra. Den visar även att man kan om man verkligen vill, vilket är en bra symbolism i filmen.

Filmtips 100 steg från Bombay till Paris
Filmtips 100 steg från Bombay till Paris

Andra filmtipset – 100 steg från Bombay till Paris

Mitt andra filmtips för soffmyset är 100 steg från Bombay till Paris. En riktigt Feel good film som handlar om en familj som flyttar från Bombay till en liten fransk by. Väl där öppnar de en Indisk restaurang. Mitt emot ligger det en anrik restaurang i Michelinklass, som serverar fransk mat. Fransmännen är väldigt stolta över sin franska kokkonst och det blir en kamp och utmaning i sig att få fransmännen att gilla de nya smakerna som de tillför.

Ur filmen 100 Steg från Bombay till Paris
Ur filmen 100 Steg från Bombay till Paris

Helen Mirren gör en fantastisk rollprestation och filmen innehåller dessutom massor av värme. Även denna filmen visar att man kan om man vill och kämpar för det. Och dessutom att även nya upplevelser kan vara bra upplevelser. En mysig feel good film till soffmyset.

Kryp nu upp i soffan och njut dessutom av ett eller två av dagens filmtips.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

17 reaktioner till “Matiga filmtips till soffmyset”

 1. Feelgood är nästan det ända jag klarar av just nu. Tackar för tipset. Får kika på det då min man inte är hemma då han inte alls gillar den genren.

 2. Jag älskar Julie & Julia, så himla mysig film!
  Den andra har jag inte sett men ska kolla upp om den finns på någon av de tjänsterna som jag streamar. Tack!
  Kram

 3. Å tack för filmtips! Hade inte hört talas om någon av dem. Saknar ofta att titta just på film, tycker att det är svårt att hitta bland alla streamingtjänster – det är mest bara serier. Men ibland är ja sugen på att just kolla film!

 4. Toppen, tack för filmtipsen, har inte sett någon av de filmerna så de får jag nog ta och lägga på en filmlista. Jo, det är ju härligt att det är mer accepterat att sitta inne och mysa nu, det är en av fördelarna med årstiden

 5. Kul med filmtips. Tror faktiskt att jag sett Julie och Julia. Minns att jag gillade den och tror minsann att den kan ses en gång till.
  Spanade in tidigare inlägg med placeringskort och det tipset tackar jag för och sparar tills det blir fest …
  Må gott och ha en härlig helg!
  Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *