Med ett hav av Körsbärsblommor i Köpenhamn

Vårtecken i form av körsbärsblommor i Köpenhamn framför en antik byggnad
Vår i Köpenhamn

Körsbärsblommor har ju verkligen sin charm, vem älskar inte den förföriska rosa blomman som översållar träden just nu? 2017 var vi iväg på en festival i Köpenhamn som hålls årligen i April ute vid Langelinie park i Köpenhamn – Sakura festivalen vilket på Japanska betyder Körsbärsträd. Där möts man av Japansk kultur, mat och leverne. Man möter geishor och krigare, kan äta sushi och andra läckerheter, handla i de olika marknadsstånden och prova på både sumobrottning och kalligrafi. Man kan sitta under de fantastiskt vackra körsbärsträden och ta en paus eller en picknick och dessutom förföras av vad som sker runt omkring. I år pga. av pandemin så var festivalen endast Online. Fastän det gör ju inget när man ändå inte kan ta sig över till Köpenhamn än och se alla körsbärsblommor.

Sakurafestivalen i Köpenhamn 2017 med körsbärsblommor i full blomm
Sakurafestivalen hålls när Körsbärsblommorna blommar
Japansk krigare på Sakura festivalen Köpenhamn 2017
Lekfullt med sumobrottare i sumodräkter på en blå matta utomhus
Testa på Sumobrottning
Vimplar i form av Koifiskar vajjar i vinden
Vimplar i form av Koifiskar vajjar i vinden
Två Geishor som hjälper varandra på Sakura festivalen i Köpenhamn 2017.Sakura betyder körsbärsblommor på Japanska
En person med guldmask och japanska kläder

Väldig nära parken ligger sevärdheten ”Den lille Havefrue” som är en känd bronsskulptur gjord av Edvard Eriksen och gestaltar en figur från de kända H.C Andersens sagor. Även Amalienborg som är Danmarks drottnings vinterbostad ligger nära. Amalienborg är ett Rokokoslott byggt på 1700 talet och innehåller även ett museum. På borggården kan man se vakterna som står i sina vaktkurer och visar upp sig när de marscherar vid olika tidpunkter. När vi kom dit var där bl.a. en bröllopsfotografering på gång.

Vakt vid slottet Amalienborg i Köpenhamn
Bröllopsfotografering på Amalienborgs borggård i Köpenhamn

Vill ju desutom även tipsa om det absolut perfekta boendet när ni besöker Köpenhamn – The Phoenix Hotel med sina vackra rum, sköna sängar och sin fantastiska frukostbuffé. Detta hotell skulle jag välja 10 av 10 gånger. Så fantastiskt på alla vis!!

Champagnehink med vit servett, två champagneglas och en flaska Champagne på hotell Phoenix, Köpenhamn
Lyxigt på Hotell Phoenix

Nyhavn en oas i Köpenhamn

Runt hörnet hittar man till Nyhavn, den mest underbara hamn att slå sig ner i med sina mängder av små restauranger längst kajkanten. Väldig mycket folk hamnar här och slåss om en plats i solen, så även vi. Får man inte plats kan man handla i en av barerna och slå sig ner vid kajkanten. Här kan man sitta i timmar och bara titta på folk som vandrar förbi. Njuta av ett glas vin, bubbel eller en öl och varför inte äta ett klassiskt smörrebröd. Ett måste att äta när ni besöker Köpenhamn. Klicka på länken om du vill göra dina egna Smörrebröd hemma

Nyhavn, Köpenhamn
Nyhavn här kan man verkligen njuta och koppla av
Nyhavn och smörrebröd en perfekt kombination
Nyhavn och smörrebröd en perfekt kombination

Köpenhamn är en sådan stad som vi återkommer till då och då. Visst har vi ju fördelen dessutom att bo bara på andra sidan sundet och ha en bro som ger oss en lätthet att ta oss dit. Köpenhamn är en stad som har ett brett utbud av sevärdheter och nöjen att hitta på. Vi har bara skrapat på ytan när vi varit över. Sist besökte vi Köpenhamns motsvarighet av New yorks Meatpack district – Ködbyen. Ett rufft men charmigt ställe fyllt med olika restauranger och pubar. Här får man se en annan sida av Köpenhamn som bär på en mer mörk historia med en del lättklädda damer.

Dessutom om ni åker dit i April, kolla in om Sakura festivalen hålls. Det är en charmig festival med en skönhet av ett hav körsbärsblommor som blommar, samt man får en dos av den Japanska kulturen och maten.

Vi längtar tills vi kan åka till Köpenhamn nästa gång. Nu var det bra länge sedan….jäk…..la pandemi!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

10 reaktioner till “Med ett hav av Körsbärsblommor i Köpenhamn”

 1. Åh vilka härliga bilder och bra information. Jag bor också typ på andra sidan eller ja några mil därifrån. Men jobbar ju nära Har dock aldrig hört talas om sakurafestivalen. Den vill jag verkligen besöka då jag är fascinerad av asiatiska länder och deras kultur.

 2. Körsbärsträden är verkligen fantastiska med sin rosa färg. Längesedan jag var i Köpenhamn och vi har pratat flera gånger om att åka dit. Dumma pandemi som har ställt till med att vi får skjuta det framåt hela tiden. Köpenhamn är en vacker stad och det måste vara riktigt skönt att ha närheten sedan när den dumma pandemin låter oss röra oss mer. Tack för tipset om festivalen. Det lät som en rolig sak att besöka.

 3. Så vackert, och vad det såg kul ut med festivalen. Det är lite pinsamt, men jag har aldrig varit i i köpenhamn 🙂

 4. Så underbart nu när alla körsbergs träd börjar att slå ut till blom 🙂 kul med lite information och verkligen underbara bilder som du har tagit älskar dessa rosa träd som står i blomm nu 🙂

 5. Guuuuuud vad jag längtar efter Köpenhamn!!!! Gud vad jag längtar efter ditt inlägg. Dom har ju sedan i fredags återgått till det vanliga, men jag vågar inte åka än…..

 6. Men vilka bra tips! Den där festivalen måste jag gå på den när det allt öppnar upp igen. Verkar ju hur spännande som helst 😊

 7. Tack för hotelltipset! Och Ködbyen har vi pratat om flera gånger att besöka. Det är härligt att vi har en huvudstad så nära men som liksom ändå är något annat eftersom det är i ett annat land (även om Danmark och Sverige är väldigt lika länder på många sätt). Skulle faktiskt också gärna vilja åka till Japan någon gång men får kanske iaf besöka festivalen i Dk till att börja med!

 8. Men ohh så vackert och sevärd detta ser ut att vara. Kan tro att det är mycket vackert att kika på där, samt bara se deras kultur och omgivningar, man blir nog helt uppslukad

 9. Härliga bilder och roligt att få komma till Köbenhavn igen. Har varit där som reseledare många gånger, men det var ju längesedan nu.
  Intressant också om festivalen.
  Oh, vad jag längtar efter gott smörrebröd.”
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *