Midsommar buffén – att få välja och vraka

Nu har midsommarfesten startat och vi har minglat runt med alla gästerna och det är dags för den goda midsommar buffén att dukas fram. I år ska vi köra traditionellt midsommar bord men med några nya godingar på buffébordet, det ska bli riktigt trevligt och gott.

Midsommar dukning
Några sommar sedan såg det ut så här, då sken solen och det var varmt

Midsommar buffén

Sill – Vi kommer bjuda på 3 varianter och jag har köpt sill på burk. En dag ska jag fixa sillen själv även om jag själv inte gillar det och tycker den dessutom är lite läskig.

Varmrökt Lax med Romsås

Räkor med kavring och färskoströra blir en nykomling på vårt bord

Gubbaröra på knäckebröd

Ägghalvor med het majonnäs sk. Devils Eggs känns helt rätt.

Knäckebröd på ett snöre till vår Midsommar buffén
Knäckebröd med smak av dill

Fröknäcke, Knäckebröd med smak av dill tillsammans med smör och ost. Ikväll ska jag baka våra Fröknäcke till midsommar.

Potatis, Gräddfil och gräslök ( min absoluta favorit)

Köttbullar och prinskorvar ( har vi beslutat oss för att hoppa över i år)

Västerbottenostpaj, har hittat ett smördegsrecept som är oprövat, så vi får väl se hur det kommer smaka. Jag tror det kan vara riktigt frasigt och gott.

Och såklart Jordgubbar och grädde. Det måste man ju bara ha….eller??

Nyplockade jordgubbar i en röd skål
Nyplockade jordgubbar på kajkanten

När väl midsommar buffén är intagen så är man ganska mätt och då är det viktigt att man rör på kroppen. Här passar vi på att köra igång med våra lekar som både ska vara roliga och lättsamma. Oftast startar vi med kubb och därefter ballong leken. Ballong leken går ut på att varje deltagare har en ballong knuten på rumpan. Därefter ska varje deltagarna i sitt lag ”jucka” sönder ballongen på sin lagkamrat framför sig, som sprungit fram till en stol för att hålla sig i. Första färdiga lag, vinner. Vi brukar här köra rena tjej och kill lag för att inte någon ska tycka det känns jobbigt. Men ack så många skratt det blir.

Mer lekar till midsommar

Fler snabba och enkla lekar att leka – äta upp ett kola snöre snabbast, dricka ur ett jättelångt sugrör (1 meter) snabbast, äta socker bulle utan att slicka sig runt munnen eller varför inte äta ett gäng kex och sedan vissla först.

Mer mat inför kvällen

Biff Tagliata
Biff Tagliata

Vi brukar grilla därefter och det brukar ofta bli alldeles för sent på kvällen och alldeles för välgrillat för min smak. I år är planen perfekt uttänkt att vi ska äta Biff Tagliata. Maten ska dessutom vara väl förbered med vitlöks majonnäs, kokta potatisar redan innan vi startar firandet för dagen. På så sätt så kan vi få god mat i rättan tid och dessutom i rätt kulör. Efter maten ska det upp och dansas på den lövade dansbanan och då vill man vara mätt och belåten. I och för sig så känns det som det är just det man är efter en dag som den här.

Midsommarstång vid en dansbana i sommar sverige
Almåsa Dansbana

Hoppas ni får en riktigt trevlig midsommar vart ni än befinner er.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

5 reaktioner till “Midsommar buffén – att få välja och vraka”

 1. Mysigt! Vi har inga traditioner alls kring högtider. Just i år har vi bjudit in oss till husbilskompisar och fått order om att inte göra eller bidra med ett skvatt. Känns oerhört lyxigt och bortskämt 🙂

 2. Jag gör sill själv, även om jag inte är jätteglad för det. Gillar bara sådana som är i kladdig sås, som currysill eller västerbottenostsill. Jag ska göra en skagencheesecake också, det har jag gjort de senaste åren och den brukar passa många i smaken.
  I år blir vi inte så många så det ska bli intressant att laga mat till färre än vi brukar vara på midsommar. Kommer säkert att stå här med massa mat hela helgen… haha!

 3. Vad mysigt! Vi har inga speciella traditioner på midsommar utan det beror lite på vilka vi firar med. Men i år är vi hemma själva och ska äta en läcker pastasallad till lunch och grilla på kvällen. Jordgubbar kommer givetvis också bli.

 4. Vi handla lite sill, gravad lax, färskpotatis, melon, jordgubbar & glass igår.
  Vi har inget planerat på självaste midsommarafton. Men kanske midsommardagen. Vi får se vad som händer 🙂. Skönt att bara ta det lugnt med.
  Jul, påsk & midsommar är ju liknade mat alla 3.

  Låter som ni ska ha det mysigt på er midsommar 🙂.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *