Midsommar med en smak av Rabarber

Fläderblomman fin som dekoration i glaset
Fläderblomman fin som dekoration i glaset

Rabarber lycka deluxe, är när man får en bukett med stora fina rabarber av sina fina vänner. Själv så är vårt rabarberland i år dessutom ganska ynkligt, ingen växtkraft alls. Jag förstår inte varför, då alla andra år har rabarbern frodats och varit fin. Men i år vill de inte alls växa till sig. .

Raberber i en stor bukett
Rabarber lycka

Midsommar står dessutom om hörnet och det ska fixas och donas in i det sista med fördrink, tilltugg, midsommarbuffén, dukningen, lekarna och sången. Är ni klara med alla era förberedelser?

Fördrinken i år kommer att vara enkel med smak av rabarber. Det ska bli ett gott bubbel med lite rabarbersirap och en kvist fläderblomma som dekoration. Fläderblomman är dessutom ätbar, vilket gör att den fungerar väldigt bra som dekoration.

Fördrink med smak av rabarber

Så här gör ni Rabarbersirap ( dessutom fantastisk bra ingrediens till drinkar såväl med eller utan alkohol)

Rabarber Sirap

700 Gram Rabarber ( ca 3 gigantiska)

4 Dl Strösocker

4 Dl Vatten

Skär ner rabarberna till bitar och koka med socker och vatten i en kastrull ca 15 minuter, så att rabarbern kokar sönder. Sila ner i en ren kastrull och koka ner ca 20-30 minuter, så den blir lite trög i konsistensen. Låt svalna och häll upp på flaska ( ca 3 dl). Här silade jag den en extra gång.

Den här Rabarbersirapen kan man använda till mycket, men jag måste ge förslag att blanda er en Rabarber Mojito och jag vet dessutom att ni hamnar i himlen för en liten stund. Och som med alla drinkar kan man dessutom göra den helt alkoholfri.

Rabarber Mojito ( ett glas)

1/2 Lime

6 Cl Ljus Rom

3 Msk Rabarbersirap

8-10 Myntablad

Is

Sodavatten

Skär ner lime i mindre bitar, lägg i ett drinkglas tillsammans med myntablad. tillsätt rom och muddra lätt så man frigör lime och myntasmaken.

Tillsätt rabarber sirap och fyll upp med is och sodavatten. Dekorera med myntablad. Det är även snyggt att dekorera med hyvlade rabarber som man lagt i kallt vatten ( då skruvar de på sig).

Trädgårdsdrink Rabarber Mojito
En riktigt trädgårdsdrink

Nu ska bara tältet upp, dukningen på plats, tilltugget fixas och kläderna på…ja först tar vi en skönhetssömn och sedan så firar vi att sommarens ljusaste dag är här.

Vi önskar er alla en fin Midsommar!

Kram Kajsa och Lena

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “Midsommar med en smak av Rabarber”

 1. Låter jättegott!

  I år blir det enkel midsommar här hemma tillsammans med mina föräldrar. Ska göra gubbröra bara.

  Glad midsommar!

 2. Himmel och pannkaka vad rbarber du har. Hos oss vill de inte ta sig alls. Tror att vi har för bergigt under all bra jord och på framasidan vill jag inte ha dem. Glad Midsommar!

 3. Först och främst…förlåt för att denna kommentar kommer lite för sent… maken ville att vi skulle äta frukost tillsammans så jag tänkte jag hinner de sista kommentarerna efteråt, men då fick jag för mig att avfrosta frysen, och sedan städades köket av bara farten och sen ut och mäta på terassen – beställa nya skjutdörrar osv osv…tiden bara gick så förlåt men bättre sent än aldrig sägs det ju

  Rabarbesirap har jag aldrig hört talas om, kan den användas till annat än drinkar? Jag dricker ju inte alkohol och har aldrig lyckats lära mig att göra goda 100% alkoholfria drinkar…borde nog försöka hitta lite goda sådana. Det blir inte så mycket firande här, är ensam hemma med maken, jobbar en del i trädgården och njuter av att ha tid tillsammans.

 4. Jag har satt en ny rabarber i år, efter att den tidigare bara typ förintats under vintern??? Tydligen ska man inte skörda under plantans första år, så jag får vackert vänta med mina rabarbermojitos och knäckiga pajer…
  Tack rara för de fina orden på min blogg! Ja, det är ju lute det som är grejen med att blogga, tycker jag… att man liksom får en ny ”vän” att kika in till. Att inlägg och besök blir lite då och då och sporadiska gör ju inget. Kul att ha något slags kommunikation 🙂
  Kram och ha en fortsatt fin söndagseftermiddag/kväll!
  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *