Min nya titel är nu sjöjungfru af Pimpinella

Ärade sjöjungfru…jo jag blev en sjöjungfru i helgen när jag besökte Göteborg för en fest hos den högst lysande Pimpinella ordern (om de får beskriva den själva).

Den Lille havefru - sjöjungfru staty i Langeline, Köpenhamn
Den Lille havefru

Pimpinella ordern är ordersällskap som bygger på 1700 tals traditioner (rödt Wijn & Pimpinella) med anor tillbaka till Bellman. Här träffas herrarna med devisen brödraskap och glädje för ett gott sällskap. De träffas alltså för en god måltid, god dryck i glaset och dessutom en massa sång.

Vi lämnade Göteborg och åkte vidare till Hotell Dockyard i Västra Frölunda. Fint beläget vid marinan i full sol denna lördag, checkade vi in för natten. Nu var det dags att fixa till oss inför kvällens festligheter.

Dags att bli en sjöjungfru

Iförd en långklänning som fått Rita Heyworth att blekna landade vi först till en fördrink framför hotellet. Festen startade därefter med ett mingelparty för oss damer över ”ett” glas bubbel för att lära känna varandra. Ett helt gäng tjejer med vackra klänningar, glittrande smycken och med en förväntansfull glädje. Vissa hade dessutom redan sin regala full med medaljer, medan vi som var med för första gången väntade ivrigt på våra.

Sjöjungfru - tjej i svart långklänning med regala och medaljer framför vatten
Så har man blivit en sjöjungfru på festen

Sjöjungfrun är enligt folktron ett kvinnligt naturväsen som tros råda över vattnets krafter. Hon är en vacker och tilltalande kvinna med fiskstjärt som lockade sjömän i fördärvet med sin vackra sång. Pimpinella Bröder lockas ändå gärna av deras vackra förföriska sjöjungfrur ut på nya äventyr.

Efter en stunds minglande anslöt sig även min kavaljer och det var nu dags att bli upphöjd till sjöjungfru.

Dags för trerättersmiddag

Rökt laxtartar med kammusselemulsion och potatiskrisp
Rökt laxtartar med kammusselemulsion och potatiskrisp

Kvällen avlöpte därefter med en välsmakande 3 rätters middag. Först ut var en rökt laxtartar med kammusselemulsion samt potatiskrisp tillsammans med  ett glas Calvt Sancerre Les Hautes Roches. Laxtartaren var fin och mjäll i sina smaker och blev en god start på middagen. Vinet passade dessutom alldeles ypperligt till förrätten med sin friska fruktiga smak.

Halstrad röding med en potatiskaka med dill och persilje och blåmusselskum.
Halstrad röding med en potatiskaka med dill och persilje och blåmusselskum.

Huvudrätten som därefter serverades var lika god som förrätten. En fin Halstrad röding med en potatiskaka smaksatt med dill, tillsammans med persilj- och blåmusselskum. Samma vin i glaset som till förrätten, vilket även här var ett bra val.

Citronpaj med Italiensk maräng
Citronpaj med Italiensk maräng

Sist ut på menyn serverades en syrlig citronpaj med Italiensk maräng som passade mina smaklökar väldigt bra. Som avec till kaffet valde jag en Don Papa rom som med sina vaniljtoner slank ner lätt och ledigt. I normala fall brukar jag inte dricka ren sprit, men den här var ju riktigt trevlig.

Dryckesbiljett
Dryckesbiljetten håller vi hårt i

Därefter drog DJ:n igång dansen och som fick dansgolvet att röra sig långt in på småtimmarna. När sista dansen var slut gick vi tillbaka till rummet för att somna nöjda efter en lyckad fest.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Min nya titel är nu sjöjungfru af Pimpinella”

 1. Men åå vad trevligt att gå på fin tillställning och klä upp sig riktigt ordentligt!!! Och grattis till sjöjungfrustatusen 🙂 Hur ofta ska ni träffas? Kunde inte låta bli att tänka på att menyn var lite ”havsinspirerad” och lät supergod!

  1. Maten var fantastisk!
   Tror bara det är en gång per år och kanske två något annat år, så det är inte alls ofta.
   Kram Kajsa

 2. Hej Kajsa!

  Vad skoj att du verkar ha haft det skoj på Pimpinellas Damkapitel i Göteborg! Jag heter Rickard Adlercreutz och jag var en av dem som arrangerade tillställningen. Är det OK om jag lägger en länk till ditt blogginlägg på vår interna Facebooksida? För övrigt tror jag att det planeras för ett Damkapitel i Skåne 2024, kanske ses vi då?

  Mvh Rickard

  1. Hej Rickard,
   Jag ser redan fram emot nästa tillställning som det ryktas om nästa höst. Så då ses vi säkert!
   Du får jättgärna länka om du vill!
   MVH Kajsa

 3. Så fina alla kärälskeliga sjöjungfrur var. Och är.
  En glädje och ynnest att få medaljera er alla

  Välkomna åter dit där solen kysser havet i haminloppet.

  Mvh Tygmästaren.

  1. Niger fint för det var en ynnest att få medaljer på min regalia, ser dessutom fram emot fler.
   Kram Sjöjungfrun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *