Möllevångstorget en färgstark torghandel

Möllevångstorget i Malmö är ett färgrikt torg med daglig torghandel, små butiker, ölsjapp och en massa restauranger med över 174 olika nationaliteter. Det är här du kan hitta mat från alla världens hörn. Torget fylls dagligen med marknadsstånd fyllda med en massa grönsaker och frukt. Torget det sjuder av ett härligt liv och rörelse varje dag och på sommaren är det dessutom riktigt fullt på torget med marknadsstånd.

Möllevångstorget en vårdag
Möllevångstorget på vårkanten har lite mindre stånd än på sommaren
Full kommers mellan frukt och grönsaksstånden på Möllevångstorget
Full fart mellan stånden

För några år sedan så hade vi besök från Bohuslän som var väldigt nyfiken på att besöka Möllevångstorget. Han hade hört så mycket om själva torghandeln så han ville uppleva det live. Själv tycker jag det är lika roligt att besöka saluhallar när vi är ute och reser runt i Europa. Blir dessutom alltid extremt sugen på att laga mat på plats när man hittar färska råvaror i överflöd.

Stånden dignar av frukt, grönsaker, ägg och blommor. Torghandlarna är glad och pratsugna försäljare med glimten i ögat.

Torgförsäljing
Lök
Blommer hos en torgförsäljare

Torget anlades i början av 1900 talet som ett arbetartorg. Här fanns det många arbetstillfälle och på onsdagar och lördagar kom även bönderna in och sålde sina grödor. Husen runt omkring torget är intakta från 1900 talets början och har en fantastisk arkitektur. Från detta torg startar nästan alla demonstrationer som går genom stan.

Sommar på Möllevångstorget
Sommar på Möllevångstorget
Utomhus saluhall med massa marknadsstånd
Möllevångstorget på sommaren sjuder av liv

Idag blev det ingenting i korgen, då vi bara cyklade förbi på väg till stugan. Men nästa gång så blir det fullt i korgen av fräscha grönsaker till salladen. Det känns riktigt bra att ha en stor torghandel nära dessutom nästan runt om husknuten.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Möllevångstorget en färgstark torghandel”

 1. Så mysigt att gå på torg, marknader och sånt… och det behövs inte alltid innebära man köper. Förståeligt om man bara cyklar förbi 🙂

 2. Men så myssigt det ser ut vara. Ibland vill man typ köpa bara för att man tycker det är billigt o myssigt o gå runt på spnt.

 3. Vi var i Malmö för nåt år sen och gillade det så mycket. Kan tänka mig att åka tillbaka. Tar gärna emot sådana här tips då det med all säkerhet blir en liten roadtrip i sommar igen.

 4. Älskar Möllan! Älskar torghandel över lag. Det är så mysigt att bara gå runt titta.
  Får nog åka till Möllan snart.
  Kram

 5. Älskar den typen av torg! Vi har ett grönsakstorg här i Hbg också, men tyvärr är det inte alls mysigt. Handlar där ibland när jag ska ha något speciellt, men annars är det tyvärr inget ställe jag bara strosar runt på.

 6. Oj vad jag önskar att detta fanns i Örebro! Malmö verkar verkligen vara en fin stad. Underbart att gå på torget och kunna köpa så mycket gott! Och perfekt att det finns från världen över, massa att upptäcka 😊
  Önskar dig en fin helg!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *