Mrs. Brown en pärla att besöka

Precis där på hörnet, snett emot det gamla polishuset vid Davidhallstorget, där ligger hon…Mrs.Brown. Hon lockar med soft jazz i högtalarna inne i restaurangen och på uteserveringen där kan du både njuta av citypulsen och en välsmakande middag. Dessutom har hon Deutz Champagne på glas, bara det lockar!

Deutz Champagne på Mrs. Brown

När man cyklar så kan man se så mycket mer än om man kör bil. Man susar in på mindre gator, förbi torg som ligger inne bakom de stora gatorna. Man ser och upptäcker dessutom så mycket mer. Davidhalls torg har börjat bli ett matmecka, med många restauranger, caféer och vinbarer. Uteserveringar, klingande glas, porlande skratt, surret i luften och en solig dag….det lockar mig till att stanna.

Härom måndagen cyklade vi båda till jobb, så på väg hem möttes vi upp på vägen och stannade till på Mrs.Brown. Jag har velat dit lääääänge, men det har liksom aldrig blivit av. Det var lite ljummet ute, men ganska blåsigt och ändå kändes det ok att sitta ute. Lycka! Menyn är inte lång, men maten den är vällagad. Vi valde deras Pocherade Kummel med färskpotatis ……Jisses vilken maträtt. Tror vi var i sjunde himlen båda två.

Pocherad Kummel på Mrs. Brown
Pocherad Kummel på Mrs. Brown….to die for!

Mjuka smaker som gifter sig med varandra. En rätt vi dessutom kommer prata om länge. Då är det bra!

Utanför kom alla tänkbara cyklar förbi, på väg hem från jobbet kan jag tänka. Det var skramlande lådcyklar, cyklar med extra breda däck, sportcyklar, cyklar där man ligger ner i en sits. Jag gillar dessutom det där med att sitta och studera människor. Det finns ju precis alla sorter och man kan sitta och fascineras länge.

Ett glas Deuz Champagne och citypuls
Det är ju nästan semester och då kan man ju faktiskt få sig ett glas Deutz Champagne

Vi landade där igen

Så gick en vecka och en halv kanske och jag ringde P och frågade om vi skulle ha en kycklingsallad till middag. Visst, sa han och jag susade iväg på lunchen och handlade. Så började klockan närma sig hemgång och vi ringdes igen. Då kom P med förslaget att vi kanske kunde ses på Mrs. Brown på vägen hem. Efter ett par sekunders överläggning med mig själv så var det bestämt. Även om han skulle få vänta lite extra på mig, då jag dessutom behövde jobba över. Kycklingsallad och städning hemma det kan man ju dessutom göra en annan dag….det här lät ju så mycket trevligare.

Det blev ett glas Champagne, en öl, en Entrecote med sardinsmör, svamp, rödvinssky, färskpotatis och ett glas rött vin. Vad är det att jämföras med en kycklingsallad. Nä, hos Mrs. Brown får man vällagad mat, med fantastiska smak kombinationer. Snyggt upplagt och ren skär lycka. Dessutom till ett riktigt sjyst pris.

Entrecote på Mrs. Brown med ett glas rött vin

Mrs.Brown är en riktig pärla att besöka. Vi kommer definitivt besöka henne fler gånger. Det är jag säker på.

Semester och sommarhopp

Nu börjar semestern och vad den ska innehålla det vet vi inte än mer än att det ska cyklas en hel del. Hemster ska det definitivt vara i år och det ska vi satsa på. Jag tycker dessutom att det är nu vi har chansen och upptäcka allt det bra vi har inpå husknuten. Det blir inte bättre än vad man gör det, så inga suckar här inte för att vi inte tar flyget söderut utan har Skåne som vårt resmål. Skåne är ju dessutom så fantastiskt!

Jag gör semesterhoppet
Semesterhoppet, gud vad befriande

Birgittamarias blogg bjöd på ett semesterhopp som inspirerade mig, så här kommer mitt semesterhopp. har ni hoppat ert än?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Mrs. Brown en pärla att besöka”

 1. Härliga bilder 🙂 Allt ser verkligen supergott ut 🙂
  Vi satsar också på hemster. Som du säger, det finns så mycket i hemorten med omnejd att besöka 🙂

  Kram

 2. Vilka maträtter! Det är en nackdel här i en liten småstad, det är dåligt om lyxiga restauranger.
  Låter härligt med hemester och cykling. Varför inte?
  Vi blir oxå mest hemma, gör nån kortare tripp när tjejerna inte jobbar.
  Snyggt semesterhopp!
  //Birgit

 3. Det ser helt underbart gott ut och jag förstår att det är ett ställe väl värt att besöka fler gånger! Ja, vi hemestrar också i år, men det blev en vecka i en hyrd stuga nere i Småland också för att landa i början av semestern. Jag har definitivt gjort mitt semesterhopp och njuter av min ledighet. Har dock bara en vecka kvar nu, men jag tänker njuta ända in till sista timmen av min ledighet! Hoppas du får en riktigt fin lördagskväll! Kram Heléna ?

 4. Men alltså ååh…. Låter som kvällar helt i min smak! Så mysigt! Och Deutz är ju sååå gott!
  Självklart är du välkommen att krypa in i bilden och äta hummer och dricka champagne med oss! Ta med dig sällskap också, vet ja! 😉 🙂
  Kram/Maria

 5. Visst är det en underbar känsla då man hittar ett bra ställe och det nära där man bor? Enkel mat tycker jag ’oftast är det bästa.

 6. Den där kummeln skulle jag verkligen vilja smaka…har aldrig ens hört talas om Mrs Brown men måste nog avlägga en visit känns det som. Tack för det tipset….jag visst är skåne underbart, finns hur mycket som helst att se och göra.

 7. Oh, vad gott det ser ut, både mat och dryck.
  Och vilken lyx att kunna gå ut och äta. Här i Wales öppnade restaurangerna i måndags efter dryga tre månader av lockdown, men de får bara servera utomhus och alla ställen har inte utomhusplatser och så är det väderberoende.
  Ha en trevlig semester!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *