Fiskarna simmar hit då bjuder vi på ett sjöslag.

Fiskarna / Pisces 19/2-20/3 fyllda med värme, medkänsla och klokhet. Gillar både det kreativa och konstnärliga.

Funderar på om jag känner någon fisk, men kan bara komma på en gammal pojkvän från tonåren som jag hade…kanske i en vecka eller tre. Kommer bara ihåg att han var musiker och alldeles för smart för mig.

Jag blir mer och mer förtjust i att äta fisk och skaldjur. Och jag har dessutom breddat min repertoar med flera olika fisksorter och dessutom tagit steget ända fram till ostronet. Det var ett djärvt och modigt steg för mig. Känner mig ganska stolt av det också. Dessutom får man dricka Champagne…vem kan motstå liksom?

Bergtunga med vitvinssås ett bra val till fiskarna

Fiskarna är ju ett vatten tecken, så fisk och skaldjur är ett givet val när det kommer till mat. Jag har faktiskt börjat gilla att bjuda på fisk när vi får gäster. Som när vi hade ”sjöfolket” hemma sist och vi bjöd på ostron, vinkokta musslor och en Bergtunga med en vitvinssås som jag skulle kunna äta med sked. Klockan är just nu 9,35 och jag dreglar över tanken på såsen och allt därtill.

Till maten funkar ett vitt fruktigt vin likt Crudo nr 4993 på Systembolaget eller ett alkoholfritt alternativ, en fransk päronmust nr 1957 . Båda funkar fint i mitt glas.

Kreativt och fantasifullt till fiskarna

Heston Blumenthals dessert för lekfulla fiskarna
Lånad bild – Heston Blumenthals jordgubbstart med jordgubbssorbet

Efterrätten ska vara fantasifull, kreativ och lekfull. Jag önskade att jag hade en liten touch av Heston Blumenthals fantasifulla idéer. Han är den engelska vetenskapliga, kock som kan göra de mest magiska sakerna inom matkonsten. Har ni inte sett något av honom ska ni leta upp honom. Den här desserten av Heston, vill jag göra en dag. Har skrivit ut receptet men det är många komponenter och den verkar dessutom svår. Jag hoppas att jag en dag tar mig tid till att skapa den.

Nästa tecken i raden är väduren. Hur är det stjärntecknet? Och dessutom vad bjuder man denne på? Ses på tisdag!

Kram Kajsa

Här kan du läsa om Stenbocken och Vattumannen

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

18 reaktioner till “Fiskarna simmar hit då bjuder vi på ett sjöslag.”

 1. Jag har också börjat gilla fisk och skaldjur mer och mer, har dock inte tagit mig till ostron än!
  Men gud så häftig och god den där desserten såg ut!

  1. Visst var desserten häftig…undrar om den kommer se lika snygg ut om man själv gör den.
   Kram Kajsa

 2. Älskar verkligen fisk och skaldjur. Det riktigt vattnas i munnen på mig när jag läser detta inlägg.
  Ostron däremot har jag aldrig gillat, men visst lockar Champagnen till mer 😉
  Bergtunga med vitvinssås är riktigt gott och det smälter i munnen när man äter det.

  1. Champagne är ju det som lockar mest och då får man lov att vara lite våghalsig på ostron med
   Kram Kajsa

 3. Men så gott. Har ätit ostron en gång, och kanske inte det godaste. Däremot gillar jag champangen man dricker till, Fisk och skaldjur är min favorit

  1. Jag kände mig otroligt våghalsiga som testat ostron. Men med tabasco och schalottenlök så var det helt ok
   Kram Kajsa

  1. Det har tagit mig många år innan jag vågade mig på mer från havet. Men det sägs att vart åttonde år ändras smaklökarna
   Kram Kajsa

 4. Tycker dessa inlägg om stjärntecken och mat är så intressant att få läsa om. Min pappa är fisk han är född 14 mars. Jag tycker om fisk och skaldjur men ostron har jag inte testat och vet inte om jag är redo för det 🙂

 5. Jag delar tillvaron med en firre och vi har på flera sätt anknytning till det marina. Sjöslag blir det sällan men vi är ofta ense om att delikat anrättning gärna får hämtas ur havet. Vilka läckerheter där finns!
  Ha en fin dag Kajsa!
  Kram från Mia!

 6. Båda mina barn är fiskar och de är riktiga vattendjur! De kan bara hur länge som helst i hav eller pool!
  Dock är de lite för unga för att kategorisera in när det gäller mat.. Och de är otroligt olika!
  Däremot älskar jag fisk och skaldjur! Väljer ofta fisk när jag är på restaurang, bara för att jag själv är för dålig på att laga det. Eller för feg för att prova laga kanske jag ska skriva.
  Ostron har jag testat flera gånger nu och nu har jag bestämt mig för att det är färdigprovat. Nix, det är inte min grej, Det ger mig absolut ingenting. Oavsett tabasco, citron eller annat på. Nej, det får någon annan äta så håller jag mig till räkor, kräftor, hummer osv!
  Kram

 7. Ena dotterns man är fisk.
  Jag älskar fisk och skaldjur. Ostron har jag bara ätit 2 gånger och det har väl inte varit direkt någon woooow upplevelse precis.
  Kram Carin

 8. Då får jag alltså bjuda brorsan på fisk nästa gång han kommer på middag.
  Jag må ha varit kost- och restauranglärare, men just fisk är inte min starka sida. Jag är lite ”tråkig” och kör mest lax, lite torsk emellanåt, men det blir inte så spännande rätter av det. Det är roligare att fisk på restaurang än att laga själv, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *