Nu tar vi det lite lugnare när Jungfrun hälsar på

Stjärntecknet Jungfrun / Virgo 23/8-22/9 är en lojal, analytisk, charmig vän som dessutom har en förkärlek till naturen. Maten ska gärna vara från vår natur, ekologiskt odlad och gärna av det nyttigare slaget.

Fick sitta en stund och fundera om jag känner någon Jungfru, men jag kan inte komma på någon just i skrivande stund. Odla sina egna grönsaker däremot är något jag sysslar med ute på vår koloni om sommaren. Att kunna gå ut och plocka in från köksträdgården är ren lycka. Att dessutom få bjuda på maten med egen odlat är ännu mera lycka.

Ingredienser till broccoli och mandelpest vi bjuder jungfrun på

Nu är det ju inte riktigt sommar än, knappt vår och istället så får vi handla vad vi behöver för denna middag som jag tänker bjuda Jungfrun på – Änglahår med en Broccoli och mandel pesto. Ett recept som jag snappade upp en dag för några år sedan när jag tittade på Tina på besök hos Glenn Strömberg i Italien. Jag är ett stort fan av italienarna när de gör pasta, det är ju ett sådant häftigt hantverk.

Först startar vi med att göra pastan från grunden med durumvete, ekologiska ägg (gärna direkt från bonden), salt, olivolja och vatten. för när man fått ihop en smidig deg ska den därefter vila i 45 minuter i kylen.

Pastadeg, Grund

5 Ekologiska Ägg ( 4 hela + en ägg gula )

450 Gram Durumvete

1 Tsk Salt

1 Msk Olivolja

2 Msk Vatten

Broccoli och Mandel pesto

1 Broccoli i bitar

2 Stjälkar av Bladselleri

1 Dl Mandel, gärna rostad

1-1,5 Dl Riven Parmesanost

3 Styck Vitlöksklyftor

1-1,5 Dl God Olivolja

Riven Pepparrot

Nypa Salt

Mixa alla ingredienser till en slät fin limegrön kräm. Den smakar ljuvligt. Använd dessutom gärna ekologiska grönsaker.

Alla ingredienser till peston i en mixer
Limegrön Broccoli och Mandel pesto i en glasburk
Handgjord pasta

Sen är det dags att ta fram pastamaskinen, för det har blivit dags att göra änglahåret. Veva igenom pastadegen varv efter varv och minska spannet tills degen är i den tjocklek du vill ha pastan. Sedan är den redo att veva genom knivarna som strimlar degen i strimlor. Vi kan kalla det för änglahår.

Jag bjuder Jungfrun på den nykokta pastan, som kokas i cirka 2-3 minuter tillsammans med den gröna peston och lite lufttorkad skinka. Är ni inte stort fan av Broccoli kan ni istället göra en Citronmeliss pesto som också är fantastisk till pasta. Citronmelissen kommer dessutom snart tillbaka i våra trädgårdar, så passa på.

Vi bjuder Jungfrun på Änglahår med broccoli och mandel pesto

Eftersom Jungfrun är tålmodig, har hon tid att vänta på desserten. Så jag bakar denna solgula cheesecake som smakar sommar – Pinacolada Cheescake. Kakan dekorerar jag gärna med blommor från trädgården, som här en gul rapsblomma. Viktigt är att kolla så att de dessutom är ätbara, det kan du göra hos Allt om Trädgård.

Pinacolada Cheesecake

Hoppas nu att du, Jungfrun fick njuta en stund vid vårt bord. Nästa gång träffar vi på vågen hemma hos oss. Kan ni dessutom gissa vem som är våg…….en ledtråd, det är inte jag.

Kram Kajsa

Äldre inlägg: Laga mat till StjärnteckenStenbockenVattumannenFiskarnaVäduren OxenTvillingKräftanLejonet

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

14 reaktioner till “Nu tar vi det lite lugnare när Jungfrun hälsar på”

  1. Jag är jungfru 😊 jag skulle bli så glad om jag med bjuden på den maten 😊 den ser super god ut och din citronskaka ser med så god ut . Hade du känt någon som är född i jungfruns tecken tror jag hon/han hade blivit väldigt glad för att du bjöd hen på den maten

  2. Jag håller verkligen med” Förvisso sår vi inte jättemycket olika ätbara saker, men ska försöka få till gurka i år igen, förra året var det lyckat. Tomater, sockerärtor och paprika hade jag tänkt med =)

  3. Har bara gjort egen pasta en gång, på en cocking class i Italien – men gud så gott!!! Har tänkt i snart 2 år att jag ska göra det själv men det blir liksom inte av. Köpte tom en pastamaskin till den hemliga julklappsleken med jobbet i dec, med för hoppning att få den själv, ha ha!

  4. Kan inte komma på om jag känner någon jungfru. Menyn däremot hade jag gärna tagit dela av. Jag älskar pasta och att göra så på Broccoli gör jag sällan. Måste nog testa detta <3

  5. Vad spännande med citronmelisspesto, det måste jag testa. Min man är jungfru och han älskar pasta och cheesecake 😊

  6. Mums vilken god efterrätt älskar cheesecake och denna såg god ut. Maten med. Men jag tror inte jag heller känner någon jungfru inte vad jag kan komma på nu 🙂

  7. Så mycket gott. Har aldrig vågat mig på att göra pasta själv. Verkar lite svårt. Är ju inget proffs i köket direkt får jag erkänna. Cheescecaken lät så god tyckte jag. Den passar nog mig.

  8. Egen pastadeg är speciellt, man känner sig så himla nöjd. Lite impanivå på det, tycker jag. Inte för att det är så märkvärdigt att göra, men för att nästan ingen tar sig tiden att göra det. Tack Kajsa, det här receptet tror jag får bli nåt för helgen. 🙂
    Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.