Nutellakärlek i huset när det är dags att gå bort på kalas till en Nutella frälst man. Killarna hade fixat en upplevelse present på stan, men jag ville inte att vi skulle komma helt tomhänta. Så fram med baksleven och bunken för att både göra hemgjord Nutella och Nutella Chocolate Chip cookies. Tror ni att han blev glad?

Mitt bästa Nutella minne är en sommar när jag var 12 år gammal. Vi var tre familjer som bilade ner med våra husvagnar till det dåvarande Jugoslavien, idag Kroatien. En jättehärlig sommarsemester med massa av minnen bland annat av mammas skräck för en vandrande pinne och världens snyggaste kille. Fastän killen var bara snygg i mina ögon tills han en dag kom i ett par nätstrumpor ha,ha,ha. Men tillbaka till Nutellan igen. På väg ner så kom vi till gränsen där Serbien möter både Italien och Kroatien. Det var varmt i bilen och vi var tvungna att stå i kö vid gränsen för att kunna passera. Då passade vi på att vandra över på den italienska sidan för att köpa oss vars sin porslinskopp med Nutella i. Än idag har jag koppen kvar som ”vattenkopp” när jag målar och minnet består.

Hittade ett recept att göra hemmagjord Nutella och blev så nyfiken. Kan det vara gott? Är det ”meckigt” att göra? Är det prisvärt?
Hemgjord Nutella ( ca 2 dl)
200 Gram Hasselnötter
2-3 Msk Kakao
1-2 Msk Agavesirap
1 krm Vaniljpulver
1 Krm Salt
1,5 Dl Rapsolja
Rosta hasselnötterna i ugnen 175 grader i 10 minuter. Lägg dem därefter i en ren och torr handduk och mal dem i händerna så nötterna skalas. Mixa sedan nötterna i en mixer till ett nöt smör. Tillsätt därefter resterande ingredienser och mixa några minuter till en fin nöt crème.

Priset är dyrare än att köpa en burk i affären, men känslan av att göra det själv är super kul. Smaken var ganska lik originalet, kanske lite mer chokladig. Att skala hasselnötterna var lite jobbigare att göra än vad jag tänkt mig, där fick vi allt kämpa lite. I övrigt så gick det snabbt och lätt att göra.
Så nu var satsen med den hemmagjorda Nutellan klar och dags för att baka lite härligt chokladiga Chocolate chip. En kaka som bara smälte i munnen av godhet.

Nutellafyllda Chocolate Chip Cookies
115 Gram Smör, rumsvarmt
1 1/4 Dl Strösocker
1 1/4 Dl Farinsocker
1,5 Dl Nutella
2 Ägg
4,5 Dl Vetemjöl
2 Tsk Bakpulver
200 gram Mörka Chokladknappar eller Mörk Hackad choklad
Vispa ihop socker och smör i 4 minuter. Tillsätt därefter nutellan och äggen, vispa med till en jämn smet. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och tillsätt med chokladen i smeten och blanda ihop till en jämn deg. Ställ i kylen cirka 30 minuter.
Forma till små runda bollar och grädda i 175 grader i cirka 11 minuter.
Kanske lite syndig, men vad gör det?
Kram Kajsa
Att göra egen nutella är jätteenkelt. Gnugga nötterna i en handduk så försvinner skalet lätt.
Jag tyckte inte det gav sig så lätt. men skam den som ger sig.
Kram Kajsa
Jag tycker alltid det är skoj att testa själv att göra något och tack för kakreceptet.
Kram Carin
Jag har lite svårt för Nutella för jag tycker det är alldeles för sött! Men i kakor är det väldigt gott.
Min ena dotter bara älskar nutella. Allt går ju att göra, och visst är det en speciell känsla. Ska nog visa henne detta.
Men fy bubblan vad gott! Älskar Nutella! Inte så mycket som när jag var yngre, men jag kan fortfarande bara ta en sked och njuta 🙂 För det är mitt första minne av Nutella – att vi var på solsemester och jag köpte en burk på flygplatsen, som jag sedan åt ur med sked under veckan, haha!
Min familj älskar Nutella men jag står inte ut med smaken av det eller ens lukten.
Fast jag hade kunnat tänka mig att testa göra egen Nutella bara för att det är kul.
Kram