Och på sjunde dagen åt vi rester. Rackarns vad gott!

Partylyktor

Igår hade vi gångfest här på kolonin. För första gången på våra 10 år här. Och vilken fest det blev. Alla var så glada och taggade inför att klockan skulle slå 17. Ramen till partytältet sattes upp i förebyggande syfte ifall regnet skulle komma. Perfekt tyckte jag för då fick jag satt upp lite lyktor ovanför borden. Alla kom ut med mat och dryck. Någon hade med sig en dessert, andra snacks. Hemmagjord körsbärslikör skålade vi med liksom med vår Limoncello med grädde i. Någon granne kom på plats lite senare, medans någon granne avlägsna sig lite tidigare. Regnet det kom först mycket senare och då rusade vi alla in till grannen efter vi röjt bort alla bord och stolar.

Gångfest på kvällen

Idag är man dessutom lite seg och en lunch gjord på rester smakade ypperligt fint i magen. Hittade ett par Sremska korvar, lite rostade potatis, en halv rödlök, lite selleri, fetaost och ägg i kylskåpet. Skivade upp allt, stekte det en stund så det blev genomvarmt innan omelettsmeten hälldes på. Rörde om så det blev en lyxig äggröra gjord på goda rester. En trött persilja fick dessutom agera som lite fint krydd grönt ovanpå.

Potatis, korv, selleri och fetaost på skärbräda

Grundrecept till Omelett/ Äggröra passar bra till rester

2 Msk Vatten, mjölk eller grädde

per ägg

Salt och peppar

Sen kan man preppa den med vad man tycker smakar gott till och vad som dessutom finns att tillgå i kylskåpet.

Rester av sremska, potatis, lök, fetaost, selleri i stekpanna

Det är ju så bra när man dessutom kör en kylskåpsrensning då och då och gör något bra utav det. Det är egentligen min sambo som är bäst på trolla med våra rester. Fastän idag var det jag som tog och trollade till lunchen till oss.

Lyxig äggröra gjord med rester
Lyxig äggröra gjord med rester

Snart dags för lite Spaghetti och köttfärssås, sen håller vi söndagskväll i lugnt tempo

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Och på sjunde dagen åt vi rester. Rackarns vad gott!”

  1. Men så mysigt. Där vi bor händer aldrig något sådant vilket är rätt så trist kan jag tycka. Samtidigt säger jag varje år att just i år ska jag dra igång någonting men inget händer.

  2. Vad roligt med en gångfest! Ser ju hur mysigt ut som helst 😊
    Omelett är ju så smidigt att göra, och det finns så många varianter.

  3. Men oh så härligt ni har det i er koloniförening och så fin fest ni ordnat också =D, tokmysigt ser det ut och gott ni åt med på 7:e dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *