Orientalisk Kyckling – snabbt, enkelt och lätt

Orientalisk kyckling en snabbt, enkelt och lätt, det låter väl bra! Det är precis sådana här rätter som jag vill ha på en vardagskväll. Det ska vara gott men det ska också gärna gå snabbt. Det är ju dessutom så att man inte har hur mycket tid en vardagskväll för att ägna sig att stå i köket hela kvällen. Man kör inte direkt storkoket eller köttfärssåsen som tar 1,5 timme att göra. Igår var det Måndag och jag slutar först vid fem och min vattengympa startar klockan halv åtta strax utanför Malmö. Varje måndag får det bli något snabbt här hemma så man hinner svälja sista munsbiten innan det är dags att ta baddräkten och sticka i väg till träningen.

Orientalisk Kyckling i Rod pajform
Orientalisk Kyckling

Jag gillar kyckling för det är något som man kan göra så mycket olika saker med. Det går att smaksätta på alla möjliga sätt och så är det ett ganska magert kött. I denna rätt kan man välja den riktigt snabba vägen med färdig grillad kyckling eller lite längre tid genom att steka kycklingfiléer själva. Den går att göra IBS vänlig och laktosfri och hur stark eller svag som man dessutom vill ha rätten. Det här är en maträtt som passar de flesta.

Orientalisk Kyckling

4 Pers.   Ugn 225 Grader 20 Minuter

1 Grillad Kyckling

1 Grön eller Röd Paprika i strimlor

3 Dl Vispgrädde ( jag kör 4% matgrädde)

1 Tsk Sambal oelek

1 Dl Mango Chutney

2 Tsk Curry

1 Msk Vetemjöl

Strimla kycklingen i en ugnsform och lägg strimlad paprika ovanpå. Blanda därefter ihop övriga ingredienser och häll över. In i ugnen cirka 20 minuter. Serveras tillsammans med ris.

En snabb god maträtt med ris på blå tallrik

Ikväll ska jag direkt hem till min mamma så jag kommer lite senare hem. Då får det även bli något som går snabbt att laga till middag. Dock tror jag att jag ska fuska lite med att tillaga färdig panerad fisk tillsammans med remoulad. Det känns ganska okej det också en tisdagskväll.

Vad serverar ni för middag ikväll där hemma?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

13 reaktioner till “Orientalisk Kyckling – snabbt, enkelt och lätt”

 1. Så gott det lät. Älskar mat med mycket smak och de orientaliska smakerna är väldigt populära här hemma. Måste testa detta 🙂

 2. Det här receptet ska sparas! Det lät jättegott!
  Idag orkade jag inte så det blev stekt falukorv och makaroner här, det går snabbt och alla gillar det.

  Jag älskar panerad fisk, gör absolut inget om den är köpt färdigpanerad. Får nog ha det en dag snart.
  Kram

 3. Det där minus paprika kanske tom går hem hos mina barn! Får prova och se någon dag. Här blev det faktiskt färdig panerad fisk till barnen idag, och stekt lax till mig. Gjorde potatismos till men det blev klistrigt… så barnen tog nudlar istället.

 4. Älskar också att laga mat med kyckling! Tack för receptet, det ska definitivt sparas 😊 här blev det potatis och purjolöksoppa igår.

 5. Tack för tips, jag gillar också kyckling. Å´gärna gott o snabbt – perfekt i mitt tycke.
  Nu ska vi se … hm … i måndags … Jo! Det blev faktiskt rester efter helgen, ”skrammelmat” som min mamma brukar kalla det. Jag känner mig SÅ nöjd när maten tas tillvara. Men nu var ju frågan; i kväll. Det blir en klassisk chili con carne, med en gnutta kanel – ett tips jag fått från en sann gourmet. 😉
  Kram Mia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *