Ostron & Grillat

Vilken härlig midsommar vi fick med riktigt soligt och varmt väder. Vi startade hela vår dag med bubbel och Ostron, men eftersom vi fick ett helt fat med ostron över. Idag söndag kör vi en repris med samma gäster som i fredags. Vi inväntar bara att solen dessutom ska titta fram.

Ostron

Ostron är ju verkligen en delikatess som antingen man tycker om eller verkligen ogillar rejält. Själv är jag alltid nervös inför första ostronet, därefter slinker de lätt ner. Jag vill då gärna äta dem med schalottenlök i rödvinsvinäger, citron och tabascco.

En bräda med ett ostronfat med citron, sharlottenlök och tabasco samt lite snäckor
Ostron redo för att lägga på topping och sedan slurp!

Vad gillar ni Ostron? Kallsup eller smarrigt?

Vi fick inte heller grillat på midsommarafton, så det ska vi även ta igen idag. Vi har bjudit ut samma par som var hos oss i fredags. Det är dags att vi får avsluta vårt midsommarfirande med allt som var tänkt att ätas. På midsommarafton var vi dessutom så mätta att vi orkade inte äta allt. Så idag blir det äntligen Biff Tagliata.

Biff Tagliata
Biff Tagliata

Tror de mätta magarna kan bero på all fet mat som vi åt. Det var Västerbottenostpaj, Devils egg med majonnäs, fet lax och räkor med en ost crème. Vi avslutade dessutom med jordgubbar och vispgrädde. Så gott och så fett, som bomull för magen.

Igår var det en riktigt slappe dag med ett regnigt och grått väder istället för fest och sol. Vi hann då plöja igenom 2 filmer och starta på en TV serie. Det blev absolut inget vettigt gjort, men så skönt. Idag firar vi in söndagen då sambon ska ha semester, jag får snällt jobba fyra veckor till och att ha fina vänner.

Ha en riktigt skön och njutbar söndag.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “Ostron & Grillat”

 1. Jamen, det är ju trevligt att fira midsommar 2 gånger.
  Ibland kan det ju lätt bli för mycket mat. Vi gjorde 3-rätters på midsommarafton och bara var vi 4. Det blev en mysig kväll.
  Jag har 2 veckor kvar tills semestern eller kanske nån dag mer eller mindre, vi får se.
  Men det är rätt okej att jobba på sommaren, för det är ljust ute och man orkar göra mer på kvällarna, om man vill.

 2. Det kan aldrig bli för mycket fest 🙂 Har hört att man måste äta ostron ett par gånger för man ska uppskatta det. Har testat en gång och nja, mer åt kallsuphållet.

 3. Vilken härlig midsommarhelg ni fick!
  Jag har aldrig testat ostron och drar mig för att göra det då jag inte tror jag kommer tycka om det.

 4. Härlig midsommar helg ni fick. Aldrig testat ostron. Känns lyxigt att äta det. Skulle vilja testa det 🙂.
  Vad bra att era vänner kunde umgås med er även igår söndag 😊.
  Magen blir full av fet mat, läsk & kött tycker jag. Av fisk, vatten & grönsaker blir man inte mätt på samma sätt.

  Skönt att ha en riktig slappar dag mitt i midsommar helgen. Vad såg ni för tv serie?

  Det är bara att kämpa på 🙂.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 5. Det lät som en härlig midsommar. Jag har aldrig fått chansen att prova ostron, och vill ju inte beställa på restaurang få flera stycken och sen inte kunna äta dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *