Oxen kräver ett snyggt upplägg

Oxen är du nu hungrig?

Oxen / Taurus 20/4 -20/5 är en pålitlig, envis och praktisk, står stadigt på jorden person. Och tro mig, jag vet exakt hur envis en oxe kan vara, då jag har två oxe barn och en oxe svärmor.

En oxe äter först med ögonen. Så ett tips är att lägga lite tid på maten när du bjuder hem dem. Oxen är dessutom en livsnjutande gourmand, så maten är inget de tar lätt på. Det ska se riktigt aptitligt ut, så har du dem i en liten ask.

Krämig mättande frukost för Oxen

De är glada för krämig, mättande mat så till frukostbordet hade jag fixat en god krämig mango smoothie eller en Smoothiebowl tillsammans med en god Avokadomacka med keso och krasse.

Grön mango smoothie och en avokado keso smörgås på en blå tallrik till Oxen
Vi startar med en krämig mättande frukost

Avokado macka med keso och krasse på en grov smörgås.

Smoothie gjord på Fryst mango, en banan, en näve spenat, vatten och saften från en lime.

Oxen har ju dessutom en stor passion för mat, som de inte tar lättvindigt på. Så här får jag lägga lite krut på bjudningen. Fint arrangerad. Precis som min födelsedagsmiddag i vintras. Den skulle jag bjudit in till. Entrecote lätt rosa skuren i strimlor, tillsammans med den goda Hasselbacksrödbeta, fetaost, valnötter, timjan och så ett gott smör till, tex örtsmör.

Entrecote med Hasselabacksrödbetor
Entrecote med Hasselabacksrödbetor med feta ost och valnötter

Om två veckor kommer Tvillingarna att ta plats vid vårt bord, hoppas de är hungriga.

Här kan ni läsa om Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna, Väduren

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Oxen kräver ett snyggt upplägg”

  1. Den där frukosten så riktigt god ut. Avokado, macka och Keso. Vilken grym start på dagen. Blev så nyfiken så måste hå in och kolla vad mitt stjärntecken bjuder 😀

  2. Ännu en meny jag inte skulle tacka nej till, trots att jag inte är oxe. Har fortfarande inte testat den där hasselbacksrödbetan – nu måste jag snart göra det helt enkelt!
    Uppskattar verkligen den här ”serien” av inlägg som ni gör!
    Kram

  3. Japp – jag har en dotter som är oxe och något envisare får man väl leta efter – och mat, det är viktiga saker som man inte tar lättvindigt eller skämtar om 🙂

  4. Men så gott igen. . Stabilt och rejält precis som just en oxe är. Tror vi alla mår bra av en rejäl frukost faktiskt, och avokado är ju så galet gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *