Pestopasta – snabb vardagsmat

Pestopasta, gärna med grön pesto är en riktigt höjdare tycker jag. Tror även att min sambo instämmer för sist åt han två portioner som besatt och med ett leende på läpparna. Tycker även att det är en höjdare efter jobbet om maten går snabbt att laga, då man inte har så många timmar kvar av dagen. Igår var jag och min dotter iväg på skridskodisco. Ett fantastiskt härligt gratis evenemang av Malmö stad där man dessutom fick låna skridskor gratis. Så snabb mat var riktigt perfekt.

Oftast när jag gör enkla, snabba pastarätter hemma så är det efter samma metod jag utgår efter. Det ska vara något protein som kyckling, fläskfilé, bacon, lax m.m. Det ska dessutom innehålla en burk smaksatt färskost, crème fraiche och grädde. Därefter kan jag fylla på med lök, vitlök, svamp, spenat, rucola, tomater m.m. Kryddor som passar, kanske en skvätt pesto, tryffel eller Madeira och gärna riven parmesanost för att göra rätten komplett. Det ska bli smakrikt, krämigt och dessutom gott!

Väldigt free base matlagning, där jag helt enkelt känner mig fram och dessutom smakar av hela tiden.

Pestopasta med kyckling

Kyckling eller pestokyckling se nedan i lagom mängd per person, delade i mindre bitar

Ett par klyftor Vitlök, finhackade

1 Gul lök, finhackad

100 Gram Färskost med smak, jag använde vitlök

2 Dl Crème Fraiche

2,5 Dl Grädde

Italiensk salladskrydda

Grön pesto efter smal

Bladspenat och tomat halvor, lägg till i slutet så de bara blir varma.

Parmesanost, toppa med riven

Denna gång hade jag redan tillagat pestokyckling i vår slowcooker, men det är inget som behövs för att tillaga pestopasta. Jag  ville bara ha färdig kyckling till pasta och lunchwrap på jobbet.

Här hittar ni fler snabba pastarätter som smakar riktigt bra – TryffelpastaRäkpasta

Eftersom jag höftade till detta recept så är det svårt att säga exakt hur mycket jag använde av kyckling och pesto. Det enda jag kan säga att när jag smakat av si så där 10 gånger så var jag helt nöjd och vi kunde äta. Sambon han åt! Två prortioner och jag en, ändå fick vi dessutom två lunchlådor packade. Sådant gillas extra mycket.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “Pestopasta – snabb vardagsmat”

  1. Jag höftar typ alltid när jag lagar mat 🙂 Mäter sällan upp något.
    Tror att min son hade älskat detta – hans favomat är typ pasta pesto! Har vi bara en burk pesto hemma så klarar han sig. Lite mozarella också eller fetaost så är det rena lyxen för honom, haha!

    Även om jag inte stått på ett par skridskor sedan jag gick i skolan, och då kunde jag knappt stå med ett par skrillor, så lät det jättekul med discoskridskor!!

  2. Det där med discoskridskor läste jag om för ett tag sen. Låter kul. Man tager vad man havet och naturligtvis måste vardagsmaten gå fort. Idag åt vi lax med varm citronsås. Den ska jag allt göra om.

  3. Kul med skridskodisco 🎊😊. Ja håller helt med! Mat ska vara enkelt & gott! 😊 framför allt på veckorna om man behöver göra mat. Kul att din sambo åxå gillar maten. Jag höftar med Me maten. Första gången följer jag receptet. Men inte andra 😊. Maten lät god 👍.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *