Po’ Boys – en grillad macka med cajunblomkål

Vill ni känna söderns vingslag, äta en riktigt god macka som i denna version dessutom är vegetarisk. Då ska ni testa att göra Po’ Boys. En riktigt god, krämig macka med härliga smaker av cajun. Den går dessutom lika bra att göra i ugnen som på grillen!

Po' Boys grillad macka med cajun blomkål
Po’ Boys grillad macka med cajun blomkål

Jag brukar inte äta speciellt mycket veggo mat då jag verkligen gillar kött och kyckling. Men den här mackan var däremot så god och jag inte saknade köttet överhuvudtaget. Kryddorna var spännande i kombination med varandra och remouladen krämigt god.

Cajun marinad
Marinad med Cajun smak

Po’ Boys är egentligen en förkortning av ”poor boys sandwich”. En baguett som fylls med antingen räkor, ostron eller rostbiff, sallad, tomat, pickels, het sås och majonnäs. Denna version dock kommer av kocken Per Ehrlund och är istället helt vegetarisk.

Po’ Boys – grillad cajunblomkål

För 4 personer ugn 180 grader cirka 40 minuters tillagningstid.

1 Blomkålshuvud, delad i mindre buketter

1 Tsk Worcestershiresås

2 Dl rapsolja

1 Tsk Vitlökspulver

1 Tsk Lökpulver

0,5 Tsk Cayennepeppar

1 Tsk Torkad Timjan

1 Tsk Torkad Oregano

0,5 Tsk salt

1 Tsk paprikapulver

0,5 Tsk Chiliflakes

1 Tsk Svartpeppar, grovmalen

Remouladsås

1 Dl Crème Fraiche

1 Dl Majonnäs

1,5 Msk Cornishoner, finhackade

1 Msk färskpressad citronsaft

Finhackad bladpersilja c 1 Msk

1 Tsk Kapris, finhackad

1 Msk Senap

salt & peppar

Tabascco

Till servering: baguette eller hamburgerbröd, tomat och sallad

Dela blomkålen och lägg (ugn) på bakplåtspappersklädd plåt. (Grill) lägg direkt på grillen dessutom gärna tillsammans med blötlagd rökflis och lägg på locket. Grilla/stek i cirka 5 minuter, pensla därefter med kryddoljan som blandats ihop. Gör om i omgångar tills blomkålen är mjuk och oljan sugits in. Serveras i ett bröd tillsammans med sallad, tomatskivor och den härligt krämiga remouladen.

Pensla Blomkålen med marinad med smak av Cajun

Själv testade jag mackan för första gången i somras när värmen var som störst. Då kändes det dessutom nästan som att jag var nere i Louisiana lyssnandes på grym blues till en riktigt god lunch. Eftersom jag själv älskar att lyssna på blues musik, ger jag er tre favoriter ( om det nu ens går att välja ):

Boom, Boom- John Lee Hooker

Blues Deluxe, Joe Bonamassa

Pride and Joy, Steve Ray Vaughan

Legend has it the po-boy was born in a 1929 streetcar strike. With 1,800 drivers and motormen manning the picket lines, Martin Brothers Restaurant vowed to serve the workers for free. They asked local baker John Gendusa to invent a hearty, inexpensive sandwich. When strikers came to the backdoor to claim one, someone in the kitchen took their order by yelling, “Here comes another poor boy!”

Poor boys sandwich en Po'Boys
Poor boys sandwich en Po’Boys

På tisdag kommer Lena’s vintips på ett riktigt trevligt vin att hälla upp i glaset. Ses då!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

5 reaktioner till “Po’ Boys – en grillad macka med cajunblomkål”

  1. Men oj vad gott det låter! För en som inte är vegetarian är det lätt att glömma vissa pålägg, spontant är blomkål inte något jag hade tänkt på. Men det låter väldigt gott!

  2. Egentligen är jag lite för hungrig för att titta in här just nu, men jag får bra matidéer och några av mina favo-låtar på köpet. Nu ska jag ta en titt i köket och se vad jag kan få ihop för smarrig macka.
    Ha de!
    Kram Mia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *