Positiva, friska och härliga vårtecken

Härliga vårkänslor när tulpanerna går i blom

Ja herre jisus, vad ett virus kan ställa till det! Mannen sitter i Hemkarantän pga av attt han är en högrisk person, men har förmånen att kunna jobba hemmifrån, fastän själv är jag på jobb som vanligt. Hos Lena och hennes man arbetar man på som vanligt på vingården…Ja livet rullar på i kanske ett lite saktare mak. Dödens tråkigt enligt mig! Jag blir dessutom lätt rastlös, måste jag tillägga. För just nu händer det inte mycket hemma hos oss i allafall!

Positiva känslor när vi plockar in våren på bordet och får trevlig läsning därtill

Positivt just nu:

Jag köpte en ny bok igår på bokrean – Malin Berghagens Livslust & Hälsa fullproppad med pep och kloka ord och dessutom bra mat för kroppen.

Jag köpte två knippar med vita tulpaner som livar upp på bordet. Älskar tulpaner på våren…tror det är lite tantvarning!!

Lena planterade svarta panseer, fräckt som tusan!

Chiliplantorna som jag fick av min arbetskamrat växer på hemma i fönstret.

Solen skiner idag, det är helt underbart och vi blir dessutom mer positiva!!

Blommorna börjar knoppa ute…så längtat! Dessutom blommar de Japanska körsbärsblommen rosa längst vägen inne i Malmö.

Vi är friska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wohoo!!

Svenskarna köper lokalproducerat vin och stödjer våra vinbönder! Heja Sverige!!

Du kan följa Massimo Bottura  –@massimobottura  Kitchen Quarantine köksskola på Instagram. Massimo har michelin restaurangen – Osteria Francescana i Modena Italien, som jag dessutom gärna vill besöka i framtiden. Härligt positiv kock som man bara kan bli inspirerad av. Det finns på Netflix ett avsnitt om honom och hans vision i Chefs Table.

Jag gör Bullet Journal – med framtida resor – det är min kvällsterapi framför TV:n.

Bulet journal resor
Planerar framtida resor i min Bullet journal

Lite trist i det hela:

Lenas surdegsskola blev inställd.

Jag ville gå på coctail workshop, men ingen vill följa med.

Det finns ingen jäst i butiken….helt galet!

Det går uselt för restaurangerna, det blir inget kul för utelivet framöver.

Man kan inte planera en resa ut i Europa att få se fram emot.

Ni ser väl dessutom att det positiva är mycket mer än det negativa, det jobbar vi stenhårt för att behålla!!

Nu planerar jag lite roligt bak i helgen. Tänkte testa att baka små leopardkakor jag hittade hos Bloggen – Hannas Bakblogg. Kanske även prova mig på att göra macrons…har aldrig försökt innan och jag har läst  att det är svårt. Fast jag har köpt hem en specialanpassad silikonmatta för länge sedan som bara ligger där i lådan och väntar på att bli använd.

Hoppas vi får lite trevliga lördagsgäster i form av Lena och hennes man, så vi kan äta och dricka gott. Vi tar en dag i taget… så får vi dessutom se om det kan bli av.

Positiva känslor när det spirar ute på vinfältet
Det är nu det börjar, resan mot nya flaskor vin

Hej & hå – håll er friska och positiva, ta hand om er och dessutom en massa kramar från oss till er alla.

Kram Kajsa & Lena

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Positiva, friska och härliga vårtecken”

 1. Älskar också tulpaner, men vi har det nog för varmt i vårt hus för de står aldrig så länge… Jag hade gärna följt med på cocktail workshop btw! Och wow vad du är duktig på att rita!

 2. Ja det slår hårt mot många företagare, lider med dem!
  Blommor piggar upp, jag planterade lite blommor idag. Hoppas att de snart visar glädje (ja jag är otålig)

 3. Den boken av Malin höll jag i men valde bort den när min bokhög blev för tung. Gillade du den boken? Jag har också tröttnat på corona och att allt blir inställt

 4. Jag tycker inte det är tantvarning på dig jag gillar också tulpaner. Det är fina blommor det. Isf är jag också en tant 😉

 5. Ja, man får glädjas åt det lilla. Inställt gymnasium innebär att vår äldsta är hemma istället för på annan ort.
  Vädret är magiskt just nu – hoppas på sol hela helgen!
  Trots inställt kalas fick jag träffa min bror när han fyllde år i onsdags.
  Baka ska jag också göra! Det får bli i helgen. Jag hoppas att det finns jäst i affären. Och så ska jag kanske byta till vårgardiner. Rött och änglar känns ute just nu.
  Men först en dag på jobbet.

 6. Kul med lite härliga. Vårbilder som piggar upp en ? jag ligger oxå i riskzon men jag slutar inte leva för det ? äldre ska väl va hemma som de säger.

 7. Ja, det blir lite tråkigt i dessa tider, men vi har ändå mycket positivt att se fram emot också…Jag uppmanar alla att stötta de lokala mindre handlarna just nu så att de slipper gå i konkurs….och körsbärsträden är underbara!!

 8. Vad roligt att få läsa lite positiva saker trots det tråkiga nu som händer i värden. Här fans det ej mjöl att få tag på på i affärerna tyväär så går det nog dåligt för alla affär kedjor just nu på grund av det här coronaviruset

 9. Åh jag var med på en föreläsning med Malin då hon berättade om bakgrunden till boken och fotot. Vet du att det är taget med en mobilkamera =) Coolt!

 10. Underbart med ett så positivt blogginlägg!!! Det behövs massor av positiva inslag som det ser ut i vardagen för de flesta just nu. Tur att din man har möjlighet att jobba hemifrån. På min dotters arbetsplats har samtlig personal blivit beordrad att jobba hemifrån för att minimera risken för sjuk personal.
  Visst är det underbart med alla vårtecken! Jag såg den första vårlöken på en gräsmatta i måndags och hemma hos min särbo har rabarbern redan kommit upp en bra bit. Rabatterna fylls redan av vackra tulpaner och påskliljor så man blir precis varm inombords när man ser dem.
  Så fint du har gjort i din Bullet journal – härligt att planera resor och drömma sig bort lite.
  Hoppas du får en underbar helg fylld av solsken! Vi ska ta med oss matsäck och åka ut i skogen någonstans och bara njuta imorgon – ska bli helt underbart! Stor kram fina du ?

 11. tack för peppen!!

  Jag såg, på tal om att låta degkroken gå varm i föregående inlägg, att en kvinna köpte en hel KUNDVAGN med vetemjöl idag. Egentligen var det min kollegas make som såg det, men hehehe jag trodde det var barnvåtservetter. Vilket kändes normalare, vad gäller handtvätt och sånt. Men nej, en hel kundvagn, inte en sådan röd utan en STOR en, med BARA vetemjöl. Såg ingen jäst i vagnen, BARA mjöl XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *