Rabarberpaj på en solig dag

Rabarber och rabarberpaj är något för soliga dagar och det är ju vad vi har framför oss. En go fika är alltid en go fika och tillsammans med sol och rabarber, så blir det ju bara galet gott. Sambon brukar ofta göra sin rabarberpaj med smulpaj, men just denna dagen ville jag göra en ny variant när dottern skulle hälsa på. Receptet är ursprungligen från USA, så måtten är omräknade till svenska mått.

Rabarberpaj i solen
Rabarberpaj på en solig dag ger en go fika i rädgården

Rabarberpaj

Pajdeg

300 Gram Mjöl

113-158 gram smör

5 tsk iskallt vatten

75 gram socker

Fyllning

113 gram Smör

120 gram Florsocker

150 Gram Mandelmjöl

2 ägg

1 Äggula

200 gram Mjöl

Garnering

4-5 Rabarberstjälkar

Rabarberna lagda som ett pussel på toppen av pajen
Rabarberna pusslades på plats

Pajdegen: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg och vira därefter in den i plast. Låt vila i kylen i minst en halvtimme. Kavla därefter ut den till en pajform på 22 cm. Nagga degen med en gaffel och förgrädda därefter pajdegen cirka 15 minuter i 200 grader.

Fyllningen: Mixa ihop smör och florsocker till en krämig konsistens. Tillsätt därefter mandelmjölet och äggen och blanda ihop. Tillsätt vetemjölet sist och när smeten är genomblandad fyll pajdegen.

Garnering: Skär rabarbern i lika stora sneda bitar och pussla ihop ett fint mönster.

Grädda därefter 30 minuter på 200 grader. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Tips:Vill man dessutom ha en fin glansig yta över sina rabarber, så kan man täcka ovansidan med gelé.

Rabarberpajen är klar för servering
Rabarberpajen är klar för servering

När vi flyttade till stugan hade vi ett stort rabarberstånd som idag är borta. Vi vet inte varför det bara försvann och vägrade ge oss rabarber. Tänker att vi ska skaffa ett nytt stånd så fort vi byggt klar vår friggebod och vet var de kan stå. För utan rabarber vill vi inte vara. Det vore ju alldeles för tråkigt.

Raberber i en stor bukett
Rabarber lycka är när man får en stor bukett av vännerna

Har ni något extra bra rabarber recept?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Rabarberpaj på en solig dag”

  1. Oj så längesen jag åt rabalder men det är ju verkligen gott, speciellt i paj! Tack snälla du för recept, ser supergott ut 🤗

  2. Rabarber är så gott. Speciellt att göra paj. Har ett recept på rabarber och jordgubbspaj som är ljuvligt gott.

  3. Vilka sommarvibbar jag får. Rabarber och jordgubbar är nog bland det somrigaste som finns. Älskar verkligen det så mycket.

  4. Rabarber är ju så gott! Längtar så tills vi ska baka första rabarberpajen. Den där pajen lät ju himmelskt god.

  5. Rabarber är så mycket sommar. mor och far har mycket rabarber. Tyvärr så var jorden inte en favorit för dem när jag bodde kvar i huset. Men jag får min dos av mamma som sagt var.

  6. Rabarber är ju så gott.
    Jag brukar plocka från mina föräldrars granne. Hon har hur mycket som helst.
    Rabarbersaft är ju också något särskilt. Smakar sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.