Ramslöks smör och en härlig helg

Ramslöken i trädgården började se lite trött ut nu, så det var dags att göra något gott av den härliga växten. Ramslöks smör att lägga på köttet, lät som en god idé och alla ingredienser fanns dessutom tillhands. Efter skörd såg det ganska ynkligt ut i det lilla ramslöks landet, men samtidigt så skönt att inte missat tillfället att göra något gott av ramslöken. Ett riktigt härligt grönt smör fixades till och frös in i lagom portioner.

Ramslöks smör
Härligt grönt Ramslöks smör

Ramslöks smör

Här var det lite att känna sig fram – så inget exakt recept.

Ramslök

Kineskisk gräslök – mest bara för det växer överallt mellan plattorna hos oss

Smör

Flingsalt

Chiliflakes

1 Knivsudd cayennepeppar

Ca 1 Msk rapsolja

Lite Limesaft

Lite Honung

En halv knippe Persilja

Grunden var Ramslöken, Smör, olja ( kanske 1 msk) salt och Chiliflakes som mixades tillsammans till en jämn smet. Resten av ingredienserna var mer – smaka dig fram till en god, spicy blandning. Jag spritsade därefter ut smeten med hjälp av en plastpåse till mindre och större portioner. Man kan även ta hela smöret ( då bör man göra det lite fastare) och rulla hårt ihop i bakplåtspapper och frysa in för att sedan kunna skiva den till köttet eller potatisen. 

Ingredienser till Ramslöks smör
Ingredienser till Ramslöks smör

I övrigt har det varit en ganska lugn helg utan några större ansträngningar. Största ansträngningen var nog när min dotter tog bort en stor gammal buske till oss. Den tog både tid och energi och hon sa att det var hennes morsdagspresent. Skönt säger jag!

Orientalisk Mixtallrik
Grillad Orientalisk Mixtallrik

Vi har planterat lite, spelat en massa yatsi, spanat in våra grodor och så åt vi dessutom en läcker orientalisk mixtallrik från gårdsbutiken på Koloniområdet. Egentligen hade de stängt av grillen när vi dök upp, men startade upp den igen för vår skulle. Det kallar jag service.

Pinsa till Lunch

Testade Pinsa till lunch – har ni testat?

Lägg Mozzarella och parmesan på brödet – ugnsbaka i 6 minuter och toppa därefter på med goda tillbehör. Vi använde oss av sallad, tomat, Vitlöks salami och mer parmesan.

Pinsa
Pinsa till lunch

Vi sakande dock olivoljan som vi inte har fått köpt till stugan än, men det var ju hur gott som helst. Ett bröd var dessutom lagom till två som lunch.

Hur har er helg varit?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Ramslöks smör och en härlig helg”

  1. Spännande med ramslökssmör. Vilken bra morsdagspresent ändå. Låter som ni har det hur mysigt som helst på kolonilotten.

  2. Kryddsmör är allt gott att ha på kött med mera. Pinsa har jag inte smakat, men sett brödet i butiken hemma. Lät ju väldigt gott och enkelt. Grillmixen såg ju ljuvlig ut.

  3. Tycker de är så synd att ramslök inte verkar växa här var jag bor. Sett så många smarriga recept och skulle gärna testa. Kryddsmör är ju aldrig fel till grillat

  4. Hittade ingen ramslök när jag var ute och letade vid det ”vanliga stället” tidigare i år. Tycker att det är väldigt gott annars och perfekt att ha det klart i frysen ju!

    Toppenpresent att få bort busken. Det är ju ofta så galet mycket rötter som är toksega! Och den där mixtallriken ser riktigt god ut – yummie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *