Rätt och fel men rätt ändå – lördag på stan

När rätt blir fel men rätt ändå….

….. vi tar det från början….min rastlöshet slog till ( precis innan de nya restriktionerna för Skåne) och jag kände att vi måste hitta på något till helgen. Inte bara vara hemma med middag och spel…även om det också är jättemysigt. Men nja, nu ville jag liksom komma ut, vilket kändes som det var alldeles för länge sedan. Frågade ”gänget”…alltså vi och två par till som spelar V75 på lördag ihop, om de var sugna. Jodå, de nappade direkt på min idé.

Osteria Di La

Starten var lördag kl 17,30 på den relativt ( i min värld) nyöppnade italienska Osteria Di La vid Davidhallstorg i Malmö. Davidhallstorg är ett torg som under de senaste år växt fram som en ganska trevlig mat och vin oas mitt i Malmö. Den här restaurangen har jag velat testa hela sommaren, men på något viss har det blivit någon glitch varje gång vi valt att ha AW, mannen och jag. Så ofta har vi landat på hemmaplan istället. Nu var det i alla fall dax! Gud vad jag kände mig uppspelt!

Miljön inne på restaurangen, var mysig intim och hur trevlig som helst. Vi placerades vid ett fönsterbord och som vanligt när vi ses babblas det i mun på varandra innan vi liksom kommer iordning. Det här kändes helt rätt!

Vinlista?

Sambon frågade efter en vinlista, men tydligen har de inte fått sitt alkoholtillstånd än. Så de ursäktade sig och förstod om vi ville gå till en annan restaurang. Det här var kvällens fel, då vi alla ville ha lite vin till maten, men vi tog ett beslut och stannade för att äta med vatten i våra glas.


Italiensk streetfood hos Osteria di La
Jag lyckades i allafall fånga min mat på bild

Maten var det definitivt inget fel på. En av tjejerna som inte äter gluten sa att det var den godaste glutenfria pizzan hon ätit. Själv testade jag Porchetta arrosto – Typisk italiensk streetfoodrätt gjord från fläsksida med salt, peppar och kryddor. Serveras med rostad potatis, dagens grönsaker och italiensk twist rödvinsås. Det var bra portioner och dessutom fina priser. Eftersom vi nu inte drack mer än vatten så slutade notan på en ganska behaglig summan 820 kr för oss sex personer.

Stämningen är alltid på topp när vi ses, så man kan aldrig klaga på att det blev rätt och fel på samma gång. Direkt efter maten fortsatte vi iväg till nästa stopp…shuffleboard.

Kan du shuffla? Inte jag…men shuffelboard det kan jag

shuffelboard

Klockan 20,00 var det bokat bord på en lite mer ruff pub i stan, där man kan dricka öl, fransk cider och spela shuffleboard. Vi höjde nog medelåldern ett snäpp när vi kom, men oavsett så fick vi under två timmar ett högst rafflande spel mellan tjejer och killar vid shuffle bordet. Det blev många hejar rop, sidotacklingar och high five…och så testade vi att shuffla mellan varven, det gick sådär. I slut ändan var det ändå tjejerna som gick därifrån väldigt nöjda.

Så rätt blev fel fast rätt ändå och alla var vi glada över att få träffas en lördag i höstrusket.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

13 reaktioner till “Rätt och fel men rätt ändå – lördag på stan”

 1. Oj, det där har jag aldrig varit med om… att gå på krogen och inte kunna bli serverad vin om jag vill 😉
  Jaja… inte hela världen kanske, men förstår att det var lite märkligt… tur att maten var bra och att ni hade roligt, för det kan man ju absolut ha utan alkohol 🙂
  Härligt med en lyckad utekväll att leva på ett tag.
  Visst vore det kul att kunna göra något annat än hemmakvällar, snart… Tur man trivs hemma med sin bästa hälft! =)
  Kram/Maria

 2. Nämen vad trist att inte kunna dricka vin till maten. Ibland gör ju vinet halva grejen. Hoppas de fått sina rättigheter nästa gång ni går ditt. Men härligt att gå ut och äta gott. Ha det bäst

 3. Då jag som oftast inte dricker alkohol så spelar det ingen roll för mig. Maten såg grym ut, och ni verkar ha haft en riktigt bra kväll.

 4. Tycker att shuffleboard är superkul! Passar hela familjen eller vilket sällskap som helst, men bra med aktiviteter som funkar nästan oavsett ålder.
  Och det blev ju en trevlig nota 🙂
  Kram

 5. Härligt att ni kunde komma ut lite . Själv undviker jag att gå till okända platser nu under andra vågen . Men myssigt o kunna komma ut ibland. Ska ut imorgon o äta sen direkt hem 💕

 6. Men mums vad god den där maten ser ut att vara 🙂 Kul att komma ut lite då i bland med så man inte bara sitter hemma i dessa tider 🙂 hoppas ni får en fin daFG 🙂

 7. Med den smittan vi har här i Wales går jag inte ut på lokal,även om vår lockdown är över.
  Vi hade en indisk restaurang här i stan som inte hade vinrättigheter, men de hade glas och vi uppmanades att gå till supermarknaden bredvid och köpa vin och öl och dricka i deras restaurang.. Jättebra!
  Ha det bra!

 8. Du verkar vara en väldigt social person och kan tänka mig att det blir jobbigt då med alla dessa restriktioner. Jag däremot är lite introvert och har inget emot att vara själv 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *