Rock! The Mountain – en rockig dag

Vi tog vårt pick och pack och drog till Gran Canaria för en vecka. Skönt att komma ifrån snö, slask och kyla. På en av våra dagar drog vi dessutom i väg till Rock! The Mountain för några timmar. Fyra rockiga timmar fyllda med livemusik, barbecue och god dricka.

Bob Gormans Elektic Katz rock the Mountain grundare
Bob Gormans Elektic Katz

Vi var en liten skara som samlades på den lilla puben i vår by Playa del Cura för att gemensamt åka in till Puerto Rico. Här anslöt vi oss till bussen som skulle ta oss upp i bergen. Vi åkte upp till tavernan El Pinillo där Bob Gorman tog emot oss för sin musikfestival, Rock! The Mountain. Tavernan ligger vid en campingplats så det ser inte mycket ut för världen men väl inne så bjöd grundaren Bob Gorman in till en härlig rockig musikfest med tre liveband.

Sangria
Sangria på vägen in
Kanarisk ost och kex
Kanarisk ost med kex

I dörren tog Bob själv emot oss och skakade hand och hoppades dessutom att vi skulle få en fantastisk dag. Därefter startade festivalen i bergen med en välkomstdrink/ Sangria i glaset och kanarisk ost med kex. Vi slog följe med de två norska killarna som också åkte med och satte oss förväntansfulla ner. Så fort musiken satte igång så var det ett bra ös från början till slut och alla sjöng med. Tre olika liveband med olika inriktningar underhöll oss medans vi mumsade i oss av barbecue buffén som dukades upp.

Kelly Marlov rock kille från Shamrock
Kelly Marlow öste på
Crossfire Gran Canaria rock band
Crossfire – Eagles Tribute

Barbecue och Rock

Barbecuen var fylld med kotletter, kyckling, korv, curryris med kyckling, pommes, sallad, bröd och dressing. Och som vi åt!

Barbecue buffén

När fyra timmar hade gått och rock festivalen var slut fick man en liten bananlikör i dörren på väg ut till bussen. Lite väl sött och sliskigt.

Bananlikör
Bananlikör på vägen ut

Vi fick en härligt ösig dag i bergen, en god barbecue buffé och dessutom en dag vi sent ska glömma.

Kram Kajsa

Ps. Varje måndag mellan 14-18:00, Oktober till och med Mars kan man få en ösig dag I bergen. Buss avgår från Porto Rico eller Playa de Ingles och kostar 55 € (2023) per person D.s

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Rock! The Mountain – en rockig dag”

  1. Men oj, vilken rolig grej! Kul att ni vågade haka på, det skulle ju kunna vara hur knasigt som helst! Men kul upplevelse! Och skönt med lite värme så här innan året tar slut!

  2. Å så skönt! Och kul grej! Vi räknar ner, om 16 dagar packar vi ihop oss och drar till Arlanda. Sen väntar Egyptens härliga sol i två veckor. OM jag längtar? Skoja inte!

  3. Ohh vilken rolig grej och kul att komma i väg på något man inte tä kr först. Gott med barbecue buffé och en resa att lägga i minnesbanken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *