Rotfruktsråraka en sådan hatälskad rackare

Rotfruktsråraka en sådan hatälskad rätt. Jag personligen tycker den är svår att få ihop, man blir kletig om händerna och det tar sådan tid. Jag gillar inte att bli kletig om händerna, så är det bara. Men när man till slut fått ihop de små rackarna så är de fantastiskt goda. Så goda att jag dessutom  gärna ger mig på kladdet igen.

Jag tänkte de skulle vara lite snabba att svänga ihop igår till middagen, tji fick jag. Det skulle ju bara vara att riva rotfrukterna snabbt i köksmaskinen. Men visst, tillbehöret för att riva hade ju gått sönder så det blev att riva för hand. Då tar det lite längre tid och fingrarna har dessutom en envishet att nå rivsidan och det känns. Min man kallar mig klumpig, jag vet!

Så här gjorde jag och jag höftade faktsikt lite grann, vilket inte alls är likt mig.

Rotfruktsråraka

Rotselleri, morot, Palsternacka och Potatis tills jag trodde det skulle räcka till oss två, skölj så stärkelesn försvinner samt pressa därefter ut så mycket vätska som bara är möjligt.

Äggvitor och mjöl för att binda ihop.

Salt, peppar och lite dill ( dill för att passa ihop med  Torsk med kräftostsås, se recept här )

Både smör och olja i pannan och inte högsta värmen.

Skopa upp en lagom boll, pressa ur mer vätska. Lägg i stekjärn, platta till något. Vänd när de blivit frasigt gyllene på undersidan.

Rotfruktsråraka
Lite knepiga att få ihop, så goda att äta

De blev alldeles pefekt gyllene med en frasig utsida och en mjuk insida. Smaken var så len och god och passade klockrent tillsammans med torsken. Det är precis i sådan stunder som jag njuter en extra gång och tycker dessutom att det är värt besväret.

Har ni någon sådan där hatälskad rätt som ni tycker är lite små jobbig att göra. Men som därefter bara är ett rent sant nöje att äta?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

31 reaktioner till “Rotfruktsråraka en sådan hatälskad rackare”

 1. Sambon har gjort något liknande det här.. Ena gången var det rödbetor och andra gången morötter.. Sååå sjukt gott, med en grönsallad och lite dressing till! Aldrig testat med den kombon du delar, men det kanske det blir nån gång =)

 2. Men så smarrigt! Hmm, finns det någon sån rätt… Vet inte, däremot tycker jag att det är lite jobbigt att äta skaldjur just eftersom man blir så kladdig om händerna 🙂 Men älskar skaldjur! Och vem sjutton river sig inte när man använder rivjärn?!? Farligt vapen alltså!
  Kram

 3. Ser riktigt gott ut <3
  Måste testa detta någon dag. Har bara gjort vanliga rårakor, men detta lät gott. Skulle gärna äta dessa med bara lite gräddfil till 🙂
  Jag kan inte komma på någon rätt som är så där bökig och kladdig som jag gärna äter, men inte gör.

  1. Jag har köpt ett paket plasthandskar som jag använder när det blir för kladdigt. Då blir det lätt som en plätt
   Kram Kajsa

 4. Har oxå gjort något med palsternacka innan det är faktist gott kul att du delar med dej utav annorlunda recept

  1. Jag vet! Det är lätt att glömma och så en dag får man en påminnelse, då är det dag att laga till det och njut igen.
   Kram Kajsa

 5. Å, vad det ser gott ut! Blir sugen på att pröva….
  häromdagen gjorde jag falafel och det är ett himla meck… kikärtorna ska ligga i blöt, koka och sedan när man ska fritera kan det gå som för mig – bollarna går sönder men jag kom på att det gick att tillaga dem i ugnen. Blir ju fettsnålare och så slipper man krångel med att fritera…
  Ha en fin helg med massor av god mat och solsken.

  Kram Christina

  1. Jag är lite rädd för att fritera på spisen efter min systerson fick den varma oljan över sig. Men friterat är ju så gott. Fast fettsnålt är ju mycket bättre
   Kram Kajsa

 6. Jag har nog inte testat rårakor någon gång men det låter verkligen gott. Måste testa någon dag. Jag tror inte jag har någon sån där måsterätt som jag inte gillar att göra men som är väl värt besväret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.