Solen skiner och snart är det dags för bikinisäsongen (ha,ha). Både jag och sambon vill äta mera sallader till både middag och lunch, men gärna lite mer matiga varianter. För att göra en riktigt god sallad till middag eller lunch får ni dessa steg att följa …..

Låt oss göra härliga sallader
Vi börjar det hela med något krispigt grönt…ja då menar jag med basen, sallad av valfri variant. Det kan vara isbergssallad, romansallad tillsammans med rucola och babyspenat. Bra krisp att komplettera med är morötter, blomkål, broccoli, betor, kål, gurka, tomat, paprika, sparris, äpple, päron och melon. Rotfrukterna kan dessutom med fördel picklas, så de ger en härligt god syra till salladen.

När basen väl är gjord, så vill man ha lite protein och tuggmotstånd i sin sallad. Jag är mest förtjust i kyckling eller lax, men man kan även använda sig av skinka, kassler, chorizo, kalkon, haloumi, tofu, räkor eller kräftstjärtar. Fler bra proteinkällor är dessutom kokt ägg, edamebönor, ärtor, böner, majs, linser, matvete, quinoa, nudlar, kokt potatis, pasta eller råris.

Något mjukt i salladen
Därefter lägger vi till något mjukt i salladen, gärna krämigt också som en tärnad avokado, en fin fetaost eller en krämig salladsost. Toppa därefter antingen med en god dressing, pesto, ärtröra, eller varför inte helt enkelt med cottage Cheese.
Slutligen så toppar vi vår sallad med något knaprigt som rostade kikärter, krutonger, tacochips eller nötter och mandel.

Vill vi dessutom gå det där lilla extra steget så ska vi ju såklart bomba vår sallad med den ultimata umamiboosten. Det får vi genom att hyvla parmesan över, tillsätta soltorkade tomater, oliver, svamp, nori, rostad lök eller en bit lufttorkad skinka på salladen.

Tips på sallader:
Kycklingsallad, Räksallad eller en Thailänds Biffsallad
Njut av din egna goda sallad och ge oss gärna ditt bästa tips din smarriga variant!
Kram Kajsa
Sallader är så gott när det är varmt.
Kram Carin
Så har jag nog inte tänkt då vi gör sallader, men kommer helt klart tänka till nästa gång. Tycker sallad kan vara lite tråkigt i vanliga fall
Tack för salladstipsen! Vilket genomtänkt och bra system att tänka på, för att göra varierade sallader som ger en smakligare upplevelse att äta. Jag gillar när det är olika konsistenser som krispigt, tuggmotstånd, mjukt och knaprigt. Så bra med alla tips på ingredienser också 🙂
Sallad är så gott och fräscht på sommarhalvåret. Då skulle jag gärna äta det som ni en hel vecka.
Ha en toppen tisdag
Vill också gärna äta mer sallad, och gärna matiga så att man ändå står sig och inte kompletterar med en massa onyttiga tillbehör 🙂 Har gjort er rostbiffssallad, men det var länge sedan nu och kanske kan passa finfint när nypotatisen kommit! Mums!
Jag vill också gärna äta sallad nu på sommaren, tack för tips på hur man kan göra en enkel sallad men ändå matig. Kram
Så härligt med sallad.
Tack för tips och inspiration.
Trevlig midsommar!
Det är gott med sallad men jag äter det rätt så sällan. Tack för bra tips. 🙂