Sangriaglass som svalkar

Popprinsessan kör med torsdagstriss vilket är trevliga små inlägg. Jag skulle delta i torsdags på temat ätbart. Tekniken strula och idag lördag bjuder jag på Sangriaglass som svalkar. Lite som torsdagstriss fast på en lördag….3 x ätbart.

Något ätabart i solen - rosevin slush i glaset
Något ätbart i solen – Rosévin slush svalkar bra.

Glass är något som jag nästan jämt är sugen på. Då hör det till att jag inte är speciellt mycket för glass i normala fall. Men iår…jösses vad jag är sugen på glass….hela tiden! Jag har tipsat om rosévin slush som är så svalkande om gott. I sommar bjuder vi istället på Sagriaglassen som även den ska svalka oss i sommar.

Sangriaglass
Sangriaglass som svalkar

Sangriaglass

3 Dl Don Simon Sangria ( art.

2 Dl Apelsinjuice ( fungerar också med granatäpplejuice)

Apelsin, hallon, jordgubbar och körsbär

Blanda Sangria och juice. skär därefter ner frukt och bär i mindre bitar och lägg i glassformar eller i en stor plastförpackning med lock. Fyll på med sangriablandningen och stick i glasspinnar om det görs som glasspinnar. Frys minst 6 timmar. Om man gör det i en hel förpackning, glöm inte att röra om då och då under infrysningen.

Eftersom vi har haft mycket inbokat har det mer eller mindre varit i stan vi hängt. Då har det dessutom blivit en del balkonghäng i solen. Det är då inte helt fel att njuta av bubbel och småplock. Njutbart på hemmaplan.

Småplock är gott ätbart till balko ghänget
Småplock på balkongen

Vi har en sommarrestaurang Ivar som poppar upp varje år vid High Court i Malmö. Fint belägen vid kanalen är det ett supermysigt ställe att trilla in för något ätbart efter jobbet. Gärna med lite vin i glaset. Deras musslor är dessutom något jag riktigt kan längta efter, jag hoppas att de även finns på menyn iår.

Musslor på Restaurang Ivar i Malmö

Cyklade förbi i veckan och såg de hade öppnat. Så det är nog snart dags för att stanna till en kväll efter jobbet för något ätbart och gott i glaset.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “Sangriaglass som svalkar”

  1. Jag är ständigt sugen på glass. Godaste som finns tycker jag Spelar väl ingen roll då man gör sin torsdagstriss, bara den blir gjord.

  2. Kan vara så ibland att annat kommer i vägen för bloggandet men ett bra inlägg fick du ju till i alla fall och glass är aldrig fel även om jag helst äter glass utan alkohol.. Musslor är inte heller min grej, men det är alltid mysigt att återkomma till något ställe som har mat som man uppskattar så att man kan längta till nästa besök..

  3. Jag äter mkt glass nu jag oxå för det är så varmt och det är så gott men jag kan äta det året om 🙂 kul att tipsa lite på vad som finns på varje 🙂

  4. Sangriaslush låter mycket svalkande och gott! Vet inte, men tycker faktiskt inte att rosé är gott…. ALLA verkar ju tycka att det är gott, en jag hittar inget som faller mig i smaken. På tal om frusna drinkar har jag ett par andra som jag kanske också skulle förbereda till midsommarhelgen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *