Semla hot shot, hot shot, hot shot

I söndags var det fastlagssöndag och i tisdags fettisdagen, vilket enligt tradition är att man ska äta minst en semla. Så med tanke på det så inför jag här och nu även en Semla Hot shot dag.

Hot Shot Semla
Hot shot Semla

Kommer ni ihåg på 90 talet när Hot shot vågen var i rullning? Man skulle alltid dricka hot shot på varje fest eller barrunda. 1987 uppfann Svensken Bosse Bergström sin otroligt goda kaffeshot med galliano, kaffe och grädde, som därefter blev en riktigt heting.  Idag finns det dessutom mängder av olika varianter av Hot shot och här kommer en som passar just denna vecka.

Semla hot shot med en semla

Semla Hot shot

2 cl Likör 43

1 cl Amaretto

Ett lager kaffe

Vispad grädde

Florsocker

Häll i Likör 43 i ett shotglas. Sikta därefter varje lager genom att hålla en tesked upp och ner. Avsluta med en klick grädde och sikta lite florsocker över. Bjud gärna på en semla till.

Så nu dammar vi av den gamla klassiska hot shoten här hemma och anpassar den efter varje tillfälle. Just nu är det semlan som är i ropet och jag säger bara ”bring it on”, jisses vilken goding.

Vill ni även ha en god semla till så har ni receptet till den fluffiga bullen här.

Semla hot shot som en semla
Lite skoj får man ha….

Vi avslutar med att köra den klassiska ramsan till: ”Koka kaffe, vispa grädde. Hot shot, hot shot, hot shot!”

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

8 reaktioner till “Semla hot shot, hot shot, hot shot”

 1. Jösses, detta blir en alldeles extra fet vecka. Å´ så lite ”glad i hatten”. Det står vi oss på ett tag. 😉
  Önskar dig en härlig helg!
  Kram!

 2. Ja hot shoten… Det var längesen jag drack den, men visst var det en shot man alltid skulle ha.. Gillade faktiskt den.

 3. Ja du det var en hot hot tid i livet kan jag säga. Minns även en Kaffe Karlsson som vi alltid drack i Falun nä’r jag gick på lärarprogrammet. Semmeldrink kanske vore något för mig som fullständigt älskar dem

 4. Ha ha 😀 Dricker inte kaffe men visst har jag offrat mig på ett par hot shots då och då 🙂 Kanske skulle testa denna varianten då jag gillar Likör 43!

 5. Några hot shot har man druckit, men det var inte riktigt min grej som jag kommer ihåg det.
  Men man kan ju ha ändrat på sig och kanske prova en sådan här som du tipsar om.
  Kram Carin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *