Serveringsbräda, snyggt, gott och speciell

För några somrar sedan hade jag min barndomskamrat med sambo på besök i Skåne. Vi var iväg på matfestival, trädgårdsfestival, vi grillade och hade mysiga dagar och kvällar med massa snack och gott att äta. En av kvällarna satt jag och berättade om min vision av en serveringsbräda jag ville skaffa mig. Den skulle vara lång, snygg och i trä. Som ett snyggt blickfång där alla kan nå godsakerna när man sitter runt bordet.

Tiden gick (vi besöker inte varandra så ofta) och så var vi i alla fall uppe i Bohuslän på besök något år senare. När det var dags för att åka hem, så fick jag med mig en present med en stor rosett på…men inget öppnande förrän jag var hemma i Skåne igen. Gud vad jag bara ville komma hem. Döm om min förvåning när jag öppnade paketet att det fanns en serveringsbräda precis som min vision, som dessutom hennes pappa hade gjort. Tro att jag fällde några tårar av lycka! Hon hade verkligen lyssnat och dessutom förstått hur den skulle se ut. Och nu hade jag själv den i min ägo.

Härligt fruktfat på lång serveringsbräda

Nu åker brädan fram nästan varje gång när vi har gäster över på middag. Ibland blir den ett fruktfat fylld med exotiska frukter. Ibland blir den fylld med korv, ost, kex och frukt. Den är så praktisk att ta fram och det får dessutom plats med mycket godsaker på brädan. Snyggt blir det också!

Serveringsbräda med ost och chark

Många gånger har vi inte efterrätt när vi bjuder över, mycket för min sambos diabetes skull. Även om han inte brukar störa sig på om alla andra får en söt liten avslutning på en middag. Men det brukar väldigt ofta bli uppskattat att ta fram en ost och charkbricka med lite goda frukter till. Så det har blivit mer vanligt hemma hos oss på de senaste åren.

Vacker mittpunkt

Den är vacker, och dessutom väldigt praktiskt mittpunkt till vår dukning. Jodå, jag verkligen älskar den här serveringsbrädan som jag fått speciellt anpassad efter mina önskemål. Har även ett par som är mindre som passar bättre när vi är ensamma hemma och kör en liten ostbricka. Då känns den långa dessutom lite väl lång.

Mindre serveringsbräda

Har ni något fat ni gärna använder när ni serverar t.ex ostbrickan?

Ha en mysig helg och njut dessutom av den ordentligt!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

14 reaktioner till “Serveringsbräda, snyggt, gott och speciell”

 1. Men åh vilken snygg serveringsbricka! Helt underbart när den är handgjord av någon man känner också 😊 förstår att den åker fram när ni får gäster, allt ser mer aptitligt ut när det ligger snyggt upplagt 😊

 2. Vilken fantastisk present! Och så snygg planka! Älskar att servera mat på det sättet! Funderar bara på var du förvarar den? 🙂
  Serverar också gärna ost på träbrädor så som ni. Vi har också en som går att snurra på som är smidig för att slippa hålla på att skicka allt fram och tillbaka.
  Trevlig helg!

 3. Wow, vad snygg den var…jag älskar sådant som är gjort för hand i trä. Har en vän som jobbar mycket med trä….ska skicka en bild till honom….vem vet vad som händer sen 😉. Jag har inte någon speciell serveringsbricka eller fat…men skulle gärna ha

 4. Såna speciella presenter är roligt att få och så fint att ha en sådan att servera på, själv använder jag några fina serveringsfat som jag köpt på second hand när jag vill ha extra fin uppläggning

 5. Supersnyggt med en bräda att servera på. Jag har två brädor som är ganska mkt ruffigare än din men med barkkanten kvar som jag använder ibland. skulle behöva nya men eftersom jag inte varit nera i Småland i år hos mor och far som äger mkt skog och pappa som kan kapa dem åt mig får jag vänta tills allt vad corona är över

 6. Vi har en bräda men inte lika smål och lång, men håller med om att det är extra snyggt att serverqa sådär ser mycket godare ut. Så förstår barn varför de äter med ögonen sådär

 7. Vilken otroligt fin skärbräda. Personliga presenter är alltid bäst 🙂
  Vad fint du har lagt upp allt på den också. Jättebra tips nu inför jul 😉
  Kram

 8. Verkligen fin! Jag har ett liknande minne och en motsvarande bräda. På en marknad för ”hundra år sedan ” köpte jag en alldeles för dyr, tyckte jag då, stor bräda i ask som jag såg för mig att vi skulle ha som serveringsbricka. Sedan dess är den använd varje dag med start vid frukosten. Somligt blir så rätt.
  Ha en fin första advent Kajsa!
  Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.