Skorpionen en finsmakare som jag vill bjuda på något gott

Skorpionen / Scorpio 23/10-22/11 är modig, passionerad, känslosam och stark. Skorpionen har ett fullt utvecklat smaksinne och ett passionerat förhållande till mat.

Min sambo, min skorpa har ett otroligt smaksinne för smaker. Han kan plocka fram smaker ur tomma intet. Han kan konsten att smaka det redan i munnen innan de blandats ihop. Dessutom gillar han att laga mat, skapa nya rätter och kombinationer. Det är mycket trevligt att få sätta sig till ett dukat bord, när sambon stått vid spisen. Men nu är det ju jag som ska bjuda Skorpionen på en elegant middag.

Ostchips med en tvist som tilltugg, perfekt till stjärntecknet skorpionen
Ostchips med en tvist som starter för kvällen

Först börjar jag med en välkomstdryck i kombination med tilltugg som min sambo tagit fram. Något som man knappt skulle kunna tro att det skulle fungera ihop. Ostchips med en tvist, en välkomstdrink och tilltugg i ett som ger en en smakexplosion i munnen. Kan göras med eller utan alkohol, så den passar dessutom till alla.

Därefter blir det utsökta smaker som gifter sig tillsammans. Skapar en balanserad middag med både salt och sött på tallriken. Tänk smaker när du ska bjuda skorpionen på middag, då blir det alltid lyckat!

Hälleflundra med blomkålspuré
Hälleflundra

Hälleflundra med blomkålspuré, äpplefläsk, rödbeta och brynt smör

4 personer

800 gram Hälleflundra

salt, smör och citron

Salta bitarna av hälleflundra och låt den snabbrimma i en halvtimme. Sätt ugnen på 150 grader.

Torka av fisken och lägg i en smord ugnsfast form. Klicka på smör och spritsa över lite citron. Baka i ugn tills innertemperatur är 48 grader.

1 Blomkålshuvud

6-8 Små potatisar

3 Dl Mjölk

3 Dl Grädde

Salt, vitpeppar, smör och liten skvätt citronjuice

Skölj, ansa och skär blomkålen i bitar. Skala och skär potatisen i bitar, koka på svag värme i mjölk och grädde tills grönsakerna är mjuka. Rör ofta så det inte bränns. Mixa därefter slät med mixerstav, tillsätt mer varm mjölk om du vill ha en lösare konsistens. Salta, peppra och spritsa i lite citron efter smak.

2 Paket fint, rökt bacon

2 Grönt syrligt äpple

Skala och tärna äpplena fint. Tärna baconet fint. Stek i smör tills det fått fin färg. Låt rinna av på en bit hushållspapper.

2 Stora Rödbetor

Smör och flingsalt

Koka rödbetorna tills den är ganska mjuk, cirka 15 minuter. Skala den i rinnande kallt vatten direkt när den kokat färdigt. Tärna den därefter i kuber, cirka 1 cm stora. Vänd runt dem i smör i en stekpanna i några minuter, strö slutligen över flingsalt.

100 Gram Smör

Bryn smör i en kastrull tills den får en brunaktig ton och en nötaktig smak.

Komponerar därefter ihop allt till en fantastisk rätt att bjuda på.

Bon Apetit!

Chokladpannacotta med apelsin i ett martiniglas.
Chokladpannacotta med mörk rom och apelsin

En gott avslut på middagen

Skorpionen gillar choklad, så den här chokladpannacottan med mörk rom blir perfekt, då Skorpionen dessutom gillar smaker i fin kombination. Apelsinen på toppen gör hela desserten riktigt rättvisa.

Efter denna middag, så lovar jag att ni har nöjda gäster vi ert bord vare sig de är av stjärntecknet skorpion eller inte. Det är en komplett middag med många smaker som verkligen gifter sig med varandra.

Nästa vecka avslutar vi med Skytten, vår lilla vagabond till vän. Vad vi då har i lut får ni reda på, på tisdag.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

14 reaktioner till “Skorpionen en finsmakare som jag vill bjuda på något gott”

 1. Men gud vad allt du lägger upp ser underbart gott ut. Jag blir ju hungrig när jag ser det.
  Ha en fin dag.

  Kramar Lene

 2. Vilken mat du bjuder på. Så roligt att läsa det här temat om mat och stjärntecken. Fördrinken blev jag rejält nyfiken på måste jag säga.

 3. Hade inte haft några som helst problem att smälla i mig den här menyn – är som helst! Jäklar vad gott allt låter! Trots att jag precis ätit lunch blev jag sugen på allt ifrån ostchips till apelsinchoklad nu 🙂 Det ska bli väldigt spännande nästa vecka och se om det är en meny som passar den här skytten! Fast alla era menyer har nog passat mig, ha ha!
  Ha en bra dag!

 4. Det värsta är att jag känner mig som alla stjärntecken. Allt du smäller upp som recept är smarrigt som tusan. Du är en liten feeder minsann =))))

 5. Hälleflundra är ju så himla gott. Tyvärr var det på tok för länge sedan jag åt det. Får kanske leta efter något ställe som serverar det på Ön imorgon

 6. Mmm… verkar riktigt gott, allt! Desserten ska jag verkligen testa, smidigt att kunna göra i förväg 🙂
  Så blev jag ju påmind om de där läckra ostchipsen också som jag inte testat ännu…
  Men… jag har lagat den ”röda fisken” som ni (Lena) tipsade om från Monikas kokbok som ni också tipsade om och jag inte hade använt fast jag haft den i flera år… (skäms på mig) Det verkar ju vara en toppenkokbok… hehe… bättre sent än aldrig 😉
  Kram/maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.