Skytten vår lilla vagabond gillar ett äventyr

Skytten/ Sagittarius 23/11- 21/12 är lekfull, humoristisk, generös och äventyrlig. Skytten gillar att resa, upptäcka nya saker och vara ute på äventyr stora som små. Även när det gäller mat så är skytten en vagabond som gärna testar nya smaker, mat från världens alla hörn.

Dumplings i bambu ångkoken till stjärntecknet skytten

Jag är själv skytt liksom flera av er har jag märkt. Så idag bjuder jag er och alla ni andra på en middag från andra sidan jorden. Dumplings som kan göras i olika smaker, med flera goda såser och dessutom får en till att ha ett roligt stund i köket. Sist vi åt dumplings här hemma så hjälptes vi åt mannen och jag. För det är ju lite jobb innan man kan ångkoka dem. Fyllningen ska göras, såserna blandas ihop och så ska man göra de små knytena. Själv är jag speciellt förtjust i kycklingfyllning och i alla fall en av såserna ska innehålla jordnötter.

Vi viker dumplingsknyten
Vi viker dumplings knyten

Recept letar jag fram varje gång på nätet och wonton pastan den köper vi i en kinesisk affär vid Möllevångstorget. Jag gillar dumplings, myset med att laga mat ihop och så sitta där och doppa i de olika goda såserna som man valt till. Det blir liksom en mysig hel kväll tillsammans i köket.

Lekfulla Skytten

Skytten är ju ganska lekfull av sig, så att bjuda på färgglada cake pops blir perfekt. För vem blir inte glad av en kaka på en klubbpinne?

CAKE POPS

ca 16 st

Två paket Oreokex

Några matskedar Naturell Färskost typ Philadelphia

Vit eller ljus Choklad

Valfritt strössel

Klubbpinnar eller avklippta grillpinnar

Smula sönder Oreokexen med en stavmixer eller matberedare. Bland med några matskedar färskost. Här får man dessutom prova sig fram så den inte blir för lös. Den ska vara formbar. Rulla till bollar. Smält lite av chokladen. Doppa varje pinne med choklad och stick i en boll. Ställ i kylen en timme så att pinnen fastnar med hjälp av chokladen. Efter en timme ta ut dem igen och smält resten av chokladen och täck varje boll med både choklad och strössel. In i kylen ytterligare en timme. Voila! Och du har en klubb – kaka.

Kakor till kalaset cakepops på klubbpinne
Cake pops – galet goda

Tack alla ni som har hängt med här på alla tolv stjärntecknen. Väldigt roligt att läsa alla era kommentarer. Kul att det har lockat och dessutom frestat er. Jag hoppas att ni fått någon ny favorit eller något nytt recept som ska testas hemma hos er. Låt oss gärna höra om det!

Kram Kajsa

Har du missat ditt stjärntecken så hittar du alla här – StenbockenVattumannenFiskarnaVädurenOxenTvillingarnaKräftanLejonetJungfrunVågenSkorpionen

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “Skytten vår lilla vagabond gillar ett äventyr”

 1. Skyndade in här idag när jag såg att det var skytten 🙂 And you had me at hello! Ha ha! Klockrent! Jag ÄLSKAR dumplings och tycker att det är superkul att göra cake pops – även om det var länge sedan. Så ja, nu tror jag att jag vet vad jag ska göra i helgen! Cake pops OCH dumplings – vilket jag aldrig gjort (bara köpt hem lite ingredienser!).
  Tack för detta roliga tema som ni har bjudit på! Och jag skulle gärna komma på vilken som helst av alla dessa middagar! Yummie!
  Kram

 2. Får jag välja av dem där tar jag gärna ett par cakepops. Jag kan äta dumplings på typ pinchos, när der friterade men ångkokade från thairestayrang hoppar jag.

 3. Cakepops ska jag försöka göra till barnbarnets kalas. Tyvärr blev det bara kladdigt sist, men får väl göra ännu ett försök att få till det. Ser ju väldigt roligt ut och hon älskar alla fina saker, med mycket färg-

 4. Riktigt roligt att läsa om alla stjärntecken.
  Dumplings är så gott och jag har aldrig riktigt tagit mig tiden att göra det själv. Får nog bli något framöver tror jag. Cakepops är något dottern tycker är riktigt kul och där hakar jag gärna på. Kreativiteten flödar i bland och det är så roligt.

 5. Som du vet är jag också skytt och ja det stämmer så bra jag älskar mat och testar gärna mat från olika ställen så detta passar mig väl. Har faktiskt aldrig ätit dumplings men det är något jag skulle vilja provsmaka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.