Att förenkla med smarta hjälpmedel i köket, det tycker jag är lyx till vardagen. Man både sparar tid och pengar.
Mannen använder en lätt fuktig wettex trasa under skärbrädan för den ska ligga still när han arbetar i köket, Lena använder den under skålen när hon bakar. Då slipper hon dessutom att skålen åker iväg medan hon vispar. En sådant där enkelt trix som hjälper dem båda på sitt sätt och alla har vi en wettex duk att använda oss utav. Smarta hjälpmedel i köket är bara så fantastiska, när man kommer på dem.

Påsklämma
Ni vet när man står där hemma och saknar en påsklämma , då gör vi så här, vilket funkar lika bra som en köpt påsklämma. Ett lätt sätt är då att använda sig av påsen själv. Om du klipper av påsen längst hela sidan, så det blir det som ett band. Då är det just den avklippta delen man kan använda som påsklämma och knyta runt. Helt perfekt funktion, som dessutom är lätt att knyta upp igen när man behöver innehållet.


Sked istället för skalare
Ingefära och Jordärtskocka är två livsmedel som jag tycker är så jobbiga att skala. Men om man tar en liten tesked, så går det mycket mer enkelt att skala dem än med potatisskalaren.

Tesil till kryddorna
Härom dagen stod jag och lagade Kalvfrikassé. Då ska man använda hel vitpeppar och hel kryddpeppar som sedan ska plockas ur grytan. Då kan man knyta in dem i en gasbinda eller helt enkelt göra som jag. Ta en tesil, stoppa i kryddorna och släng i, den är dessutom enkel att fiska upp ur grytan sen.

Hittade en video på Facebook, där de skivade svampar med hjälp av en grillpinne…så smart…eller? Jag var ju bara tvungen att testa, men jag tror jag i fortsättningen kommer skiva min svamp som vanligt ändå. Det såg så mycket bättre ut när de gjorde det på videon än vad jag tyckte det var att göra.

Har ni några smarta hjälpmedel i köket ni använder er utav?
Kram Kajsa
Vilka smarta tips! Gillar den med tesilen och påsklämman. Tror oxå att jag skivar mina svampar ”som vanligt”. Det såg inte jättesmidigt ut.
Sen måste jag prova att skala ingefäran med en tesked. Kan det verkligen funka? Hmmm…
Kram Birgit
Mycket smarta och användbara tips 🙂
Ha en fin onsdagskväll kram <3
Åh så smart med grillpinnen och tesilen, de kände jag inte till. Inte påsklämman heller. Tack för tips!
Jag använder wettextrasan ibland när jag ska öppna hårda burklock också, förutom att ha den under plåten när jag kavlar ut pizzadeg… 😉
Kram/Maria
Smarta tips!
Tipset med tesilen har jag sett förr men aldrig använt.
Älskar denna typen av tips! ”Påsklämman” använder jag ibland och alltid sked till ingefära! Vet inte om jag har några andra bra tips. Det kanske känns så självklart att jag inte ens tänker på att inte alla gör på samma sätt, ha ha! Ett litet tips är kanske att jag har en plastlåda i kylen där vi har allt i påläggsväg så att man inte behöver leta igenom hela kylen i jakt på smör eller ost.
Kram
Vilka smarta tips! där med påsklämman har jag aldrig tänkt på att man kan göra så. Tack för tipset 😀
Bra tips du delar med dej?? och tacos e ju så himla s gott
Smarta tips och förnklat i köket sådat gillar vi skarpt
Tack för alla goda tips!
Men wow vilka bra och fyndiga tips, så kul när man får såna här knep! 😀