Smyginvigning av Restaurang Fokus

I måndags var det smyginvigning av Restaurang Fokus på Regementsgatan här i Malmö och såklart var vi där. En sådan trevlig invigning ville vi dessutom inte alls missa.

Restaurang Fokus i Malmö
Restaurang Fokus i Malmö

Restaurangen har renoverats till en mysig lokal med en restaurangdel och en loungedel. Loungedelen är inredd med varma mjuka färger som lockar till ett glas Cava innan maten eller en Irish coffee efter maten. En perfekt lounge att antingen starta eller avsluta sitt besök med. Själv möttes vi av två glada och förväntansfulla ägare som gav oss vars sitt glas Cava. Kvällen hade bara startat.

Mysig lounge på restaurangen i blå toner
Mysig lounge
Tavla med olika urverk på en tegelvägg med guldram gjord direkt på väggen
Fokus på väggarna
Restaurang Fokus meny

Låt kvällen starta på Restaurang Fokus

Vi slog oss ner vid ett bord och insöp atmosfären innan de första rätterna kom in. Restaurang Fokus har väl utvalda smårätter som är perfekta att kombinera ihop med varandra. Vi startade med dess tre rätter- jordärtskockasoppa med pocherat ägg, chips och sidfläsk, majssalsa med mandel och fetaost crème samt en bakad grissida med salladslök och senapscréme.

Man häller soppan runt det pocharade ägget, fläsken och chipsen
Jordärtskockasoppa med pocherat ägg
Jordärtskockasoppa med pocherat ägg, chips och fläsk

Kombinationen med det pocherade ägget, sidfläsket, chipsen och den krämiga soppan gav en härlig textur till hela rätten. Det var krämigt, lent, crunchy med en härlig touch av det salta fläsket.

Majssalsa med majs, fetaost crème och mandel
Majssalsa med majs, fetaost crème och mandel

Majssalsan överraskade med sin söta majs, salta fetaostkräm och texturen av mandeln som fick allt att passa klockrent tillsammans. Jag var först lite skeptisk, helt i onödan. För det var otroligt gott!

Bakad grissida på Restaurang Fokus
Bakad grissida på Restaurang Fokus

Den bakade grissidan var så mör att den smälte i munnen. Vad mer kan man dessutom önska sig??

Under tiden så trillade det in fler gäster och snabbt fylldes restaurangen med förväntansfulla, nyfikna och glada människor. Sorlet ökade och stämningen var på topp. Ännu ett glas Cava beställdes in till bordet, det är ju så försvinnande gott och det passade även bra till maten som vi åt.

Moules i vitvinssås
Moules i vitvinssås

Vi fortsatte med en skål Moules i vitvinssås tillsammans med ett nybakat Foccacia och vispat smör. Brödet var fluffigt och lätt och smöret lent, med andra ord superbt. För oss är Moules lycka i en skål och vi njöt ordentligt av musslorna, såsen och brödet.

Härlig stämning på Restaurang Fokus
Härlig stämning på Restaurang Fokus

Det var en riktigt trevlig kväll som även gav oss mersmak. Hit vill vi definitivt gå igen. Bara tanken på det sköna hänget i loungen och den goda maten gör att man dessutom vill testa mycket mer från menyn.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “Smyginvigning av Restaurang Fokus”

  1. Det är så viktigt med sådana stunder. Maten lät ju fantastiskt god. Detta med att göra en helthetsgrej av ett restaurangbesök gillar jag.

  2. Låter galet gott! Ser himla trevligt ut också.
    Modigt att öppna en restaurang mitt i en pandemi, håller tummarna för att det ska fungera.
    Kram

  3. Hej,
    Så underbart att vara med i mat- och restaurangbranschen! Så fint och wow, vilken mat! Ser jättegott ut! Själv älskar jag alla miljöer som lockar till ett glas bubbel!

    Varm kram!
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.