Snickersbollar, en ”nyttig” liten synd

Snickersbollar jo tack! Fast backa bandet lite…..Jag älskar sötsaker. En riktigt liten godis gris är jag och det har dessutom straffat sig på midja, rumpa, lår. Så att hitta ett nyttigare alternativ till den där lilla chokladbiten är ju att föredra. Har tidigare gjort dessa Nötbars som ni kanske minns och nu var det dags för snickersbollar.

snickersbollar på en planka
Snickersbollar en liten godsak

Ett Snickers på 50 gram innehåller 481 kcal, Snickersbollen ( gjorde en halv sats med 13 bollar ) innehåller ca 87 kcal vilket då dessutom är att föredra. En liten boll räcker på en kväll om man är lite småsugen på något. Den innehåller inga sötningsmedel, utan är sötad med dadlar och den mörka chokladen.

Snickersbollar

Ca 30 bollar

1 Dl Osötat Jordnötssmör

10 Urkärnade dadlar

3 Dl Cashewnötter, naturella

1 Tsk Flingsalt

200 Gram Mörk Choklad 70%

1 Dl Jordnötter, saltade

Mixa i matberedare ihop cashewnötter, jordnötssmör, dadlar och flinsalt till en massa. Tillsätt hälften av den mörka chokladen, hackad. Rulla därefter till små lagom bollar. Smält resterande choklad i ett vattenbad och hacka jordnötterna.

Täck varje boll med choklad och rulla därefter i hackade jordnötter. Låt stelna i kylen.

Tyvärr körde min mixer nötterna till väldigt finmalet, så det blev ingen snygg utsida. Fast smaken, ja den är ju ändå detsamma. Tror jag ska använda en annan hackmetod nästa gång för ett snyggare resultat.

Rulla bollar i smält choklad
Dags att göra snickersbollar

Enkelt att göra, tar dessutom bara cirka 30 minuter. Är lagom söt också så räcker det ju dessutom med en liten boll. Ja man kan äta två om man vill, det är ju enkelt det med. Men nu skulle vi ju försöka hålla oss på den nyttigare sidan. Tänka midja, rumpa, lår.

Är så taggad på fler små nyttiga ”gotte” recept, vad har ni att tipsa om till en liten gottegris som jag?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “Snickersbollar, en ”nyttig” liten synd”

 1. Åh det såg ju gott ut! Bra att det inte är så onyttigt också. Jag är inte jättetokig i sötsaker, nej då är nog mackor och goda ostar och sånt mer min ”grej” 😉
  Kram/Maria

 2. Men åh så gott! Dessa måste jag absolut testa att göra framöver, älskar både dadlar och choklad så det blir nog toppen 😊

 3. Tack för det receptet, det måste testas.
  Jag brukar skära upp äpple eller päronbitar som jag tar mitt hemmagjorda jordnötssmör på. Hur många kalorier det är har jag inte en aning om. Men fått för mig att det är bättre en än massa godis.
  Men håller med dig att godis är bra gott.
  Kram Carin

 4. ”Brukar” göra cashewbollar med lime som är fräscha och goda, Det var dock ett tag sedan nu så det kanske jag skulle fixa i veckan. Blev sugen på att testa ditt recept också, fast jag kanske experimenterar och byter ut jordnötterna mot hasselnötter eller mandel. Är inte superförtjust i just jordnötter i ”godis”. Har en mandel- & hasselnötssnickers jag brukar ha i frysen i lämpliga små mumsbitar. Trodde att jag delat det receptet på bloggen, men det verkar inte så. Så det kommer!

 5. Chokladbollar gjorda på dadlar är faktiskt godare än vanliga chokladbollar tycker jag. En av de få sakerna jag kan säga så om. Just dessa i snickersvariant har jag inte testat än, men kan tänka mig att de är försvinnande goda de med.

 6. Nyttigare godsaker är alltid intressant. Älskar Snickers och dessa lät vansinnigt goda. Tack för att du delar receptet.

 7. intressant tips du ger 🙂 jag har nog faktist aldrig hört snicker bollar och jag som jobbar på cafe 😂 men nu vet jag det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *