Sockerfri Granola, gott till frukosten

Jag har länge tänkt jag skulle göra egen granola, gärna då en sockerfri variant. Letade recept redan i somras, köpte hem ingredienser som jag tog med ut till stugan. Ingenting hände! Vi flyttade hem och ingredienserna hängde med hem. De har stått framme sedan augusti på köksbänken, bara för att ge mig inspiration att starta. Inspirationen väntade däremot ända fram till oktober innan jag tog mig i kragen och satte i gång.

Sockerfri Granola

Är det svårt? Inte alls, det är busenkelt. Så här i efterhand förstår jag inte alls varför jag inte gjort det här tidigare.

Sockerfri Granola

1 Grönt äpple

1 Dl av varje:

Hasselnöt

Havregryn

Solrosfrön

Pumpakärnor

1 Tsk av varje

Vaniljsocker

Kanel

Kardemumma

1 Msk Kakaonibs (valfritt)

1 Nypa flinsalt

Skala äpplet, och purea med hjälp av en stavmixer. Blanda ner övriga ingredienser i en bunke och blanda ihop med äpple purén. Låt det stå och dra sig lite så det blir lite fuktigt av äpplet. Bred ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugn 140 grader ca 60–70 minuter. Rör om några gånger under tiden. Förvara i en torr burk.

Äpple puré

Ett bra tips är att inte göra en massa saker och äta middag samtidigt. Det har en tendens att gå lite för länge i ugnen då. Smaken, den var det inget fel på och jag älskar verkligen när där är nötter i min granola. Kakao bitarna hoppade jag över, de tilltalar mig inte alls.

Bred ut granola på en plåt

Nu står burken på jobbet eftersom det är där jag mest äter yoghurt med granola varje morgon. På helgen är det lite mer helgfrukost mys som gäller och inte den där snabba yoghurt tallriken som sveps ner. Då får man sitta ner och njuta länge av morgonmyset. Förr åt jag alltid frukost innan jag åkte till jobbet hemma. Idag äter jag vid skrivbordet direkt när jag kommer till jobb varje morgon. Vet inte om det är så sunt?!

Hur är ni som frukost personer?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “Sockerfri Granola, gott till frukosten”

  1. Men så enkelt det såg ut att vara. Jag gillar yogurt och havrefras till frukost, men längesen jag åt det. Beror väl på att mitt liv är upp och ner just nu.

  2. Frukost är det bästa målet på hela dagen tycker jag.
    Jag gör oftast hemmagjord granola med, den är bäst.
    När vintern kommer går jag över till gröt, och då blir det aldrig någon granola på den.
    Kram Carin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *