Sockerfritt godis….gud vad det låter!!

Lördag och lördagsgodis…idag är det ”lagligt” att äta godis eller? Men hur är det med sockerfritt godis?

På 50 – 60 talet började man kontrollera godis intaget för barn med att införa lördagsgodis. 1985 blev det ok att sälja godis i lösvikt och nu finns det stora välfyllda godisbutiker att verkligen frossa hos varje dag. På ICA har de även börjat med några få sockerfria alternativ ibland lösgodiset.

Tokig i godis

Själv är jag tokgalen i godis, men midjan har fått för sig att bilda en konstig muffinsring?? Förstår ingenting…

Jag kommer från en sötsaks tokig familj, där vi är som gamar när godis skålen kommer fram. Ser jag godis har jag så j..kla svårt att låta bli och det där med att ta en bit….oh no!

Sedan mannen fick diabetes har vi börjat testa sockerfritt godis……O’boy, O’boy O’boy  säger jag till det.

Variationer av sockerfritt godis
Sockerfritt godis
Det finns en hel del att välja mellan

Hittat ganska många olika märken och sorter. Smaken är ganska ok men ibland kan det smaka lite mer artifisiellt och konsistensen kännas lite mjölig och det känns ju lite konstigt. Men jag tror det är en vanesak att tycka om det. Jag behöver ju inte det, men mannen som har diabetes (diabetes 2) är det annorlunda, han kan ju inte äta socker i den utsträckningen som jag.

Men!!!!!!!!!!! Så fort vi ätit, om än så lite sockerfritt godis, börjar vi låta. Rumpan, den sätter fart högt och tydligt!! och den slutar liksom inte, nästan helt okontrollerbar. Vad är det i det artificiella som utvecklar dessa gaser? Det är den stora tråkiga nackdelen.

Barabells goda glassar
Nästan sockerfritt
Glass i stora lass

Läkerols Yup och några av chokladen och styck glassen är de som funkar bäst för oss och inte gör oss så gasiga. Barabells olika glassar tycker vi är riktigt goda och de innehåller ca 1 sockerbit, så nästan sockerfri. Efterrätt äter vi sällan efter maten, då äter vi glass eller Yup för att få den där lilla kicken efter maten.

Jag äter ju vanligt godis också…kan verkligen inte motstå, men när jag byter ut till mindre socker känner jag mig nöjd. Jäkla muffinsmidja…….

Har ni några sockerfria goda tips att komma med?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

5 reaktioner till “Sockerfritt godis….gud vad det låter!!”

 1. Jag är också en riktig liten Godismaja. Älskar svenskt lösgodis.
  Har smakat några sockerfria alternativ, men inte riktigt blivit vän med dem. Kanske lika bra det p g a gaserna.
  Ha en skön kväll!

 2. Det är sötningsmedlet som påverkar magen, själv reagerar jag mest på Xylitol, men det är naturligtvis olika. Jag älskar Läkerols Yup, något annat ok sockerfritt godis har jag inte hittat än, det blir mindre godis och sockerfria tuggummi.

  1. Xylitol reagerar jag inte alls på. Har det i teet, på gröten, i chokladbollar men sockerfritt godis får jag ont i magen av efter 5 bitar. Så störigt.

   1. Det är galet hur starkt kroppen reagerar på olik,saker. Fast då vet man ju vad man bör undvika!
    Kram Kajsa

 3. Jag tycker inget sockerfritt godis är njutbart. Min yngsta dotter bor i Malmö. Hon tog med sig Delicatobollar utan tillsatt socker när hon flög hit i måndags.. De smakade som ”vanliga” och mitt blodsocker steg inte. Egentligen skulle hon som vanligt ta Pågatåget till Ystad och hämta osötade kakor (hasselnötskupoler) till mig. Men när jag ringde visade det sig att de inte fick ingredienserna förrän på tisdag. Så är du/ni i Ystad någon gång. Stick upp till Lurblåsaren vid torget och testa. Jag lovar att ni inte känner någon skillnad mot en annan suverän kaka med vanligt socker i. Blodsockret stiger inte. I Ystad finns det flera goda alternativ att välja på. (Kvantums disk & Coop disk utanför kassorna) Här i Visby har vi inte hittat något. En besvikelse. Hur är det hos dig i din ”lilla” stad?
  Påskkramar Bosse som alltid kommer att älska sötsaker. Hoppas min diabetesläkare och sköterska inte läser din blogg. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *