Solgula solrosor stödjer Barncancerfonden

Vi skumpade fram med vårt släp på väg till tippen då vi passerade allén vid Skabersjö Gods här i Skåne. På båda sidor av vägen är där ett hav av solrosor och båda utbrast vi- wow, vad fint! Det lyser ju upp så himla vackert med alla dessa solgula blommor som sträcker sig mot solen.

Solrosor längst allén i Skabersjö, stödjer barncancerfonden

Sista vändan med släpet när vi skulle hämta täck bark till trädgården, så stannade jag till och läste på skylten att det var fritt fram att plocka om man skannade koden och swishade en valfri slant till barncancerfonden. Det tycker jag är ett riktigt fint budskap för en god sak, så det skulle jag absolut återkomma till.

Solgula blommor

Som sagt så var det inte riktigt läge just den dagen, men häromdagen körde jag dit igen utrustad med både telefon och kniv. Jag plockade blommor till min mamma, svärmor och mig själv, skannade koden och sände en gåva till Barncancerfonden. Det kändes dessutom riktigt bra för både hjärta och själ att skänka pengar till något så viktigt.

Efteråt körde jag direkt hem till mamma och lämnade en liten bukett. Gissa om hon blev glad! Sedan fortsatte jag till svärmor och även där fick jag det bredaste leendet. Även om min gåva till barncancerfonden gör gott så ger glädjen från min och sambons mamma mig så mycket mer och jag körde vidare hem med ett leende på läpparna och ett varmt hjärta.

Solrosor

Av solrosor får vi olja och solrosfrön. Vi kan göra Solrospesto, som är himmelskt god men vi kan ju även använda solrosor till att bjuda in till en liten fika.

Lånad bild på muffins
Lånad bild på muffins

Muffins med solrosor och äpple

8 Portioner

50 Gram Smör

1 Ägg

1 Dl Strösocker

2 ¼ Dl Vetemjöl

1 Tsk Bakpulver

¾ Dl Mjölk

½ Grovrivet äpple

½ Dl Rostade solroskärnor

Garnering

½ Dl Florsocker

1 Tsk Vatten

Rostade solroskärnor

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Vispa därefter socker och ägg poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt därefter mjölken. Rör varsamt smeten slät. Vänd därefter ner rivet äpple, solroskärnor och till sist det ljumna smöret. Rör smeten slät och fyll därefter muffinsformar med ¾ med smet. Grädda mitt i ugn ca 20 minuter. Garnera med florsockersmeten ( florsocker/vatten) som ringlas över och strö därefter över rostade solroskärnor.

Håll alltid huvudet högt som en solros som sträcker sig mot ljuset

Malene Roussau

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

5 reaktioner till “Solgula solrosor stödjer Barncancerfonden”

  1. Ååå förra året letade jag efter ställen att plocka solrosor på! Hittade inget i närområdet. Men har jag tur nu så blommar de fortfarande när jag kommer hem från USA!

  2. Solrosor är så vackra. Blev lite sugen på att köpa hem det till mig, om jag hittar någonstans. Visst är solrosen även Ukrainas blomma?

  3. Solrosor tycker jag är vackra men hörde någon historia om att de förr ansågs som sämre klassens blommor. De ska tydligen också vara en av några få blommor som vänder sig mot solen. De kan snurra sig själva alltså.

    Solrosorna på balkongen är på g men det bara regnar ju hela tiden så de vill liksom inte riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *