Soliga Fredagsdrinken  Limoncello Sunrise

Sol, sol, sol och en riktigt solig fredagsdrink – Limoncello Sunrise. Perfekt så här dagen efter massa regn att solen tittade fram igen. Jag hoppas att hela helgen dessutom ska innehålla massor av sol och värme. Då kan det tänkas sig att det hamnar en drink eller två i handen. För denna helg ska jag nog mest njuta av att bara vara och kanske åka in till trädgårdsfestivalen i Malmö en sväng. Nästa vecka kommer hårt slit del 2 – eftersom en friggebod som ska byggas och byggsatsen ska komma.

Limoncello drink

Veckans drink är en liten twist på drinken Tequila Sunrice, som även den är en fantastiskt god drink. Även den är snygg med sin orange och röda skiftning i glaset, som en riktig soluppgång.

Limoncello Sunrise

6 cl Limoncello

Apelsinjuice

1 cl Grenadin

Apelsin & marachinokörsbär

Fyll ett highball glas med is och häll på limoncello och apelsinjuice. Rör om och tillsätt därefter en skvätt grenadin. Garnera därefter med en apelsinskiva och marashinokörsbär.

Vill ni göra en alkoholfri variant är det bara att utesluta alkoholen.

Limoncello sunrise drink
Limoncello sunrise

Jag avslutar min fredag ute på balkongen i stan till en skön solnedgång bakom husen med en Limoncello Sunrise eller kanske jag nu ska kalla den för Sundown istället. Trafiken brusar nedanför, måsarna skriker sig hesa men oavsett så är det fredag. Dags att koppla av för nu börjar helgen.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

10 reaktioner till “Soliga Fredagsdrinken  Limoncello Sunrise”

  1. Å så gott det ser ut. Tror faktiskt att jag har limoncello hemma… ska se om jag inte kan fixa något gott att dricka 🙂

  2. Kan vi inte bara bestämma att jag kommer ner till Malmö så dricker vi drinkar tillsammans? 🙂 Du har ju så många bra tips!
    Här blev det bara Cola Zero ikväll eftersom jag ville vara körbar om dottern ändrade sig om att gå på fest. Vilket hon dock inte gjorde, så det blev en lugn och skön fredag 😀

  3. Hur gott lät inte det? Älskar tequila sunrice. Älskar även limoncello. Den måste testas. Vi pratade just om goda drinkar igår och idag ska vi på drinkmässa.

  4. Vad fin drinken är. Vi får hoppas på mycket sol nu i helgen. Så man kan sitta ute och njuta av värmen, det kom regn här igår med 🙂

  5. Alltså, drinkar ser ju så himla trevliga ut. Jag måste köpa på mig lite ingredienser så jag kan göra nån när andan faller på. Den här såg himla fräsch ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *