Sommardrinken Piggelin

Imorgon är det midsommar och ni kanske funderar på vilken drink ni ska bjuda på. Testa den gamla goda klassikern Piggelin som är god, fruktig och dessutom svalkande. Ju mer glassen smälter desto fruktigare blir drinken. Och visst ser det läckert ut när det står en Piggelin i glaset?!

Två drinkar med Piggelin
Härligt svalkande drink

Drinken kan förstås göras utan Piggelin glass och med massor av is, men jag personligen föredrar drinken med glassen i.

Piggelin

4 Cl Xanté ( Päronkonjak )

2 Cl Midori ( Melonlikör )

2 cl Limejuice

14 cl Sprite/ 7-Up

Is eller Piggelinglas

Fyll ett is med is och tillsätt därefter alla ingredienser och rör om försiktigt. Använder du glasspinnen så kan du utesluta isen. Snyggt att garnera med en limeklyfta.

Glass i drinken
En glasspinne i drinken är inte fel

Tips! Vill man göra en bubblig enkel variant så tar man helt enkelt Prosecco med Piggelinglass. Bubblig, svalkande och massor med sommarfeeling.

Ligger ni i fas tills imorgon? Det gör inte jag! Trodde faktiskt ( som vanligt ) att jag är super woman som swoshar igenom allt på ett kick. Men istället har jag hängt i soffan en hel del och vips så har man dessutom lite mer bråttom med att hinna med allt. Jag vill ha städat och fint, trädgården i ordning och så all mat förberedd samt dukningen på plats med alla detaljer. Jag har redan packat ner en massa att plocka med ut till stugan och sedan får trädgården hjälpa mig med resten. Klädvalet för morgondagen är fortfarande ett ??

Landade i dotterns soffa igår för att hjälpa henne med klädval inför midsommar. Hon lockade över mig med att hon kunde bjuda på vin och jag nappade direkt. Tur det är bara 800 meter mellan våra hem.

Drinken Piggelin
Drinken Piggelin

Glad midsommar önskar jag er vart ni än är i vårt avlånga land eller utanför.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Sommardrinken Piggelin”

 1. Åå det var länge sedan jag drack en Piggelin! Tror att jag äntligen är hyfsat i fas, har dock haft enorma problem med marängbottnarna idag.. 🙂 så stod betydligt längre i köket än planerat!
  Har inte heller bestämt vad jag ska ha på mig imorgon, packade ner tre olika klänningar så får väl se vad som känns bäst imorgon.
  Våra gäster kommer innan lunch så jag hoppas att jag hinner med det sista imorgon! Nu måste jag vila fötterna lite, haha! Hoppas ni får en mysig och trevlig midsommar!

 2. Åå den drinken låter väldigt god 🍹😋.

  Ja, det är lite att fixa med såna här högtidsdagar. Skönt att komma ut till stugan.
  Bra att du fick vara dottern smak råd till midsommar outfiten 🙂👍.

  Trevlig midsommar!! ☘️🌺🍓☀️🧁✨

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *