Sommarmat på en plåt, är enkelt, gott och njutbart. Att göra maten på en plåt, rakt in i ugnen är så smidigt. Speciellt under sommarmånaderna när man hellre vill ägna tiden till roligheter. Allt-på-en – plåt middagarna är då riktigt toppen att ta till.

Sommarmat på en plåt med rotfrukter och rucolasås
500 gram kycklingfileer
Potatis
Morot
Palsternacka
Vitlöksklyftor
Rödlök
Olivolja

Rucola dressing
2 Dl Grekisk Yoghurt 10%
1 Knippe Rucola
2-3 Msk Majonnäs
1 Tsk Honung
salt & peppar
Skrubba potatisen och skala (om du vill), skala dessutom morot och palsternacka. Dela därefter i lagom stora bitar. Lägg allt tillsammans med hela vitlöksklyftor, samt en klyftad rödlök i en ugnsform. Vänd runt i olja, salt och peppra. Dela därefter kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda tillsammans med kryddorna. Lägg på plåt och tillaga i ugn 225 grader 30-40 minuter, eller tills rotfrukterna mjuknat. Efter cirka halva tiden vänd runt.
Mixa rucola, majonnäs och yoghurt. Smaka av med salt, peppar och honung.
Även när jag nu sitter och skriver ner receptet, längtar jag till nästa gång vi slänger in det i ugnen. Det blir förhoppningsvis nog snart igen. För något som är så konstigt är att ju äldre jag blivit, inga barn bor hemma så har man nästan aldrig tid. En konstig matematik nu när man egentligen har all tid i världen. Oavsett så måste man äta, så den här allt i ett plåten är gudagod att ta till och är smidig och snabb.

Här hittar ni ytterligare två olika allt-på-en-plåt mat som går lätt och smidigt att göra. Först ut – Fläskfilé med grekiska smaker och en kyckling med goda tillbehör.
Njut av sommar, värme, god mat och en massa stoj. Det gör jag, för nu är det semester!
Kram Kajsa
Såg gudomligt gott ut. Det är väl inte så många som vill stå vid spisen sådana här dagar, utan det ska gå fort, vara enkelt och inte allt för tung mat.
Allt på en plåt är både gott och smidigt. Och jag håller med, det finns hur mycket tid som helst att laga mat om man vill.. Handlar enbart om vad man prioriterar. Själv lägger jag gärna mycket tid på att laga ordentlig mat eftersom jag tycker det är en sak som bidrar till bra hälsa och livsstil och även till att ekonomin blir bättre i längden. Men alla tycker olika kring det och det är okej.
Gott och smidigt, håller med Stegsamlaren.
Till skillnad från hen anser jag detta vara riktig mat, mums.
Gillar verkligen mat på en plåt!! Medan jag läste inlägget började jag tänka på den grekiska pytten (som vi kallar den!) och insåg mot slutet av inlägget att det var ungefär den du hänvisade till 🙂 Vi har ett annat recept med paprika istället för kål men annars är det ungefär samma. Under fler år var min man alltid lite negativ när jag föreslog den rätten, men det var bara för att han tyckte att det inte lät så festligt med ”pytt” 😀
Testade denna underbart goda allt på en plåt middag, med rocculasås, i regnvädret idag.
Vi tyckte båda det var en riktig god middag. Kommer att göras fler gånger.
Bellis 3 😋