Stenbocken – vad kan vi fresta dig med?

Stenbocken / Capricorn  – ett gammalt klokt huvud på en ung kropp.

Stenbocken 22/12 – 19/1 kännetecknas som en driven, ambitiös och jordnära person som är praktiskt lagd. Dessutom har Stenbocken en känsla av stort ansvarstagande och driver det de kommer för sig i land.

Min syster är Stenbock…jättetydligt. Hon har varit guld värd nu när mamma i December snubblade och bröt foten. Bl.a. med kontakt med sjukvård eller med att skapa ett fungerande hem för en rullstol. Även när hon som är ensam tar sig an de tuffaste renoveringsprojekt hemma på egen hand. Så gör hon dem snygga och dessutom med sådant driv och man inte kan säga annat än att hon är en händig tjej. Jag är imponerad!

Bjud in Stenbocken till ditt bord

Bjud Stenbocken på vällagad, traditionell mat helst tillagad med bra råvaror, då har ni dem som i en liten ask. Jag skulle bjudit på en klassisk Biff Rydberg. Denna lyxigare variant av pytt i panna från 1911. Jag gillar dessutom kombinationen av potatisen, löken, köttet och den goda senapskrämen. Lena gör sin variant på älg – Biff Rydbergs på Lenas vis.

Biff Rydberg middag med stekt potatis, brynt lök och senapscréme. Väl passande Stenbocken
Biff Rydberg med stekt potatis, brynt lök och senaps crème, husmanskost på tallriken

Till maten, bjud på ett rött vin från Napa Valley Carbanet Savingnon, Californien, passar fint till. Tex. Black Stallion nr. 6207 på systembolaget eller ett alkoholfritt alternativ av must Jus Griotte Must på röda bär nr. 1913 på systembolaget.

Choklad kladdkaka gjord på både mörk och vit choklad med ett nougattäcke. Toppad med grädde och blåbär.
Dubbel kladdkaka. Mums!

Avsluta därefter middagen med en Double Chocolate Cheesecake….chokladälskaren must have! Till chokladen behöver du en söt dryck till som portvin. Själv älskar jag ett glas av Taylors (Late Bottle Vintage) och skulle gladeligen åkt ner till Portugal för att dricka det på plats. Jag är en ”succer” för det söta! Fast det kanske ni redan förstått.

 ”A Life without cake is like cake without chocolate”

Nu har du dessutom en glad Stenbock vid ditt bord. Själv har jag skrivit upp Biff Rydberg på min middagslista, även fast jag inte är en Stenbock. Riktigt längtar!

Nästa tisdag blir det Vattumannen jag bjuder in till mitt bord. Är det kanske du?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

25 reaktioner till “Stenbocken – vad kan vi fresta dig med?”

 1. Nix, dessvärre inte jag som sitter vid ditt bord… jag är vädur 😉 Undrar just vad du bjuder en sån på? 😉 🙂 Maten ser hur som helst jättegod ut! =)
  Så fint du skriver om din syster 🙂
  Och tack snälla för att du tog dig tid att svara hos mig, och så skönt att du inte råkar ut för fulsidorna!
  Kram/Maria

  1. Ja, Jungfrun är ju lite längre ifrån…men vi kommer dit så småningom. Själv får jag vänta längre då jag är i sista tecknet i raden.
   Kram Kajsa

 2. Det lät och såg väldigt gott ut!
  Det dröjer tills jag får komma till ditt bord, mitt stjärntecken är vågen och det ska bli riktigt intressant att se vad du vill bjuda på då 🙂

  1. Vågen, ja kommer några tecken före. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
   Kram Kajsa

 3. Började redan fundera på vilka Stenbockar jag har i min närhet 🙂 Ingen i familjen dock. Ser fram emot att ni ska beta av alla stjärntecken, jättekul! Kram

  1. Ja både du, jag och några till får allt lov och vänta en stund innan skytten kommer till bordet.
   Kram Kajsa

  1. Hoppas de gillar sin middag när du bjuder hem dem. På Tisdag kommer vattumannen som är nästa tecken i ordningen.
   Kram Kajsa

 4. Vad kul att vet vad stenbocken skulle gilla. Jag är en chokladälskare så efterrätten hade jag gärna med tagit. 😉 Kan du inte göra ett likadant inlägg fast om skytten. Jag är skytte 🙂

  1. Jodå, Skytten kommer men du får ge dig till tåls. Vi skyttar är sist ut av all tecken. Tar de i tur och ordning
   Kram Kajsa

 5. Vi har en stenbock i familjen, så kanske ska vi duka fram detta vid lämpligt tillfälle. Men jag blir ju ruskigt nyfiken på vad en vädur kan tänkas bli bjuden på … ?
  Kram Mia

 6. Den där smaskiga måltiden skulle nog säkert alla stjärntecken låta sig frestas av😄 När jag tänker efter känner jag ingen Stenbock att bjuda till bords, men det går ju att kalasa på anrättningen ändå😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *