Sthlm Food & Wine-2017

I år skulle vi vidga våra vyer och bege oss upp till Stockholm och stå som utställare på Sthlm Food & Wine mässan i Älvsjö. I fyra långa dagar skulle vi vara där och det var dessutom med lätt ångest vi åkte upp natten till torsdagen.

Hur stort skulle det vara? Hur många folk skulle där finnas? Skulle någon överhuvudtaget bry sig om lilla oss från Skåne? Om det nu skulle vara så mycket folk att man nästan svimmade, hur skulle det bli med maten? Många frågor som fladdrade i ens huvud när vi åkte upp.

När vi klarat av registreringen (så himla smidigt det gick då! Superproffsigt!) så tog vi oss in i den enorma lokalen för att leta upp vår monter. Med facit i hand så hade vi kanske inte bästa platsen när det gällde att fånga upp folk, men när det gällde montergrannar så hade vi de bästa! Dessutom så hade vi nära till en av scenerna där alla kändiskockar stod och lagade mat.

Stockholm Food & Wine 2017

Mjukstart

Debatt om gårdsförsäljningFörst ut på torsdagen var en liten debatt angående gårdsförsäljning av vin. På scen hade vi Victor Dahl från Kullahalvöns Vingård, Mikael Mölstad, vin och matjournalist samt ansvarig för White Guide och Stina Morian från Systembolaget.

Hur det kommer att gå får tiden utvisa.

Torsdagen var lagom mjukstart… Mycket folk i montern, men det fanns ändå tillfälle att kunna smita ifrån och kolla runt lite.

Titti Qvarnström på Stockholm Food & Wine 2017
Titti Qvarnström var där och pratade bland annat om sin bok och om ”tokiga människor som odlar vin”
Lätt att bli ruinerad

Titti  var också på plats och pratade om sin bok och lagade mat. Hennes bok är full av trevliga små berättelser om vårt Malmö! Och så många kokböcker att köpa där fanns…. Det gällde att hejda sig och bara plocka ut de man verkligen ville ha, annars hade man blivit RUINERAD!  Men jag köpte några böcker av den här underbara, vackra, glada människan.

Hon sprudlade i sin lilla bokmonter och bara utstrålade glädje. Alltid med ett leende på läpparna. Hon var med i Sveriges Mästerkock 2011 och några kokböcker har det blivit sedan dess. Jag har redan hunnit testa några av recepten och detta med glädjande resultat!

Jessica Frej
Jessica Frej
Vad var det jag åt?

Sébastien Boudet fanns där! Det kändes som om han var först på plats och sist till att gå. Antingen såg man honom bolla med en surdeg, eller framför en ugn. Ibland så stod han och viftade med armarna och var lite stressad eller så bara han stod och sålde sina bakverk (doftade det gott eller doftade det gott???) med ett leende på läpparna. Hans monter hette Sébastien med vänner.

Första dagen fick jag smaka en bit pizza av hans vänner och DUM som jag var så bara jag tog ett smakprov och gick istället för att engagera mig lite i vad som fanns på denna lilla godbit. Jag kan inte glömma den och jag vet inte vad som fanns på mer än grönkål och lingon och…. VAD?? Finns det någon vänlig själ där ute som vet så snälla, snälla, berätta vad där mer fanns på. Rökt ren??? Hjälp mig! Det var magiskt iallafall!!

Sébastien Boudet stockholm Food & Wine 2017
Sébastien Boudet

Roy Fares var också där… Han fick Allt om Mats stora matpris. Men jag missade detta! Allt om mat hade sin scen på andra hållet…

Ingen mässa utan Paolo!
Paolo Roberto Stockholm Food & Wine 2017
Paolo Roberto

Paolo var där och pratade pasta och olivolja och lagade mat. Han hade en snygg monter sidan om scenen där hans olivolja (bland annat) såldes. Jag var förbi och testade de olika oljorna. Jag kan ingenting om olivolja, jag vet bara om jag tycker om det eller om jag inte tycker om det. Men dessa var fantastiska! Köpläge såklart!

Nyskördad olivolja anno 2017, pasta och olivolja smaksatt med rosmarin. Perfekt till lammet!
Nyskördad olivolja anno 2017, pasta och olivolja smaksatt med rosmarin. Perfekt till lammet!

Snett framför vår monter stod världens snällaste dam som sålde Ämpanadas    (Detta måste ni kolla in själva) Mariana såg till att vi inte stod hungriga iallafall och det var så.himla.gott!!  Mättande, goda och bara fantastiska helt enkelt!

En söt liten Pärla

Precis sidan om oss stod en alldeles egen liten pärla… De kräver ett alldeles eget blogginlägg så… stay tuned!  Summa summarum så kan man sammanfatta Sthlm Food & Wine som en succé! Är man där som besökare så krävs det minst en hel dag för att ta sig igenom allting! Torsdag och söndag är där minst folk (Med detta inte sagt att där är lite folk dessa dagar!!) fredagen och lördagen är…lunatic days. Bara att välja!

Som utställare var vi dessutom helnöjda! Det finns en hel värld där ute som skall upptäcka svenskt vin! Detta är bara början…

Kram, Lena

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

En kommentar till “Sthlm Food & Wine-2017”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *